ΜΟΔ ΘΣΝ: Ισόβια σε 48άχρονο για δολοφονία- Οι συνήγοροί του ζήτησαν πλήρη απαλλαγή

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης, 48άχρονος, κατηγορούμενος για τη δολοφονία 71άχρονου συνταξιούχου, τον περασμένο Φεβρουάριο στην Έδεσσα.

Ενώπιον του ΜΟΔ ΘΣΝ, δικάστηκε για τη στυγερή δολοφονία του 71άχρονου συνταξιούχου, τον οποίο φιλοξενούσε στο σπίτι του. Ο 48άχρονος, ως δράστης της δολοφονίας, κατηγορείται ότι κατάφερε στο θύμα θανατηφόρα χτυπήματα με ξύλινη ράσπα και μαχαίρι στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, έσυρε το άψυχο σώμα του ηλικιωμένου έξω από το σπίτι, στο πεζοδρόμιο όπου το εγκατέλειψε, ενώ ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Ο δράστης εντοπίστηκε λίγο αργότερα να περιφέρεται στο Νοσοκομείο της Έδεσσας.
Στους Αστυνομικούς υποστήριξη ότι προέβη στη δολοφονία του ηλικιωμένου, ύστερα από παρεξήγηση που του προκάλεσε θυμό και αγανάκτηση, ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ενώπιον του Ανακριτή ωστόσο, αναίρεσε την προανακριτική του κατάθεση υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος, ούτε προηγήθηκε καβγάς.
Απολογούμενος στο Δικαστήριο ομολόγησε τη δολοφονία, αλλά όταν ζητήθηκε να περιγράψει τη σκηνή εγκλήματος απάντησε ότι δεν θυμάται λόγω κατάχρησης χαπιών είχε παραισθήσεις.
Οι συνήγοροί του ζήτησαν πλήρη απαλλαγή λόγω πλήρους έλλειψης καταλογισμού (εξαιτίας ψυχικής διαταραχής του) ή να τιμωρηθεί με ποινή μειωμένη και να διαταχθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική προκειμένου να εκτίσει εκεί την ποινή του.
Το Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα και κήρυξε ένοχο τον 48άχρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, την οποία τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και με πλήρη επίγνωση.
Κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο 48άχρονος, λίγες εβδομάδες πριν διαπράξει το έγκλημα με θύμα τον ηλικιωμένο, είχε συλληφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας 37άχρονου, στην Έδεσσα. Ωστόσο, ενώπιον του Ανακριτή, επικαλούμενος αναπηρία με πιστοποίηση του ΚΕΠΑ (σε ποσοστό 67% λόγω τοξικοεξάρτησης, ψυχικές διαταραχές κ.ά.) αφέθηκε ελεύθερος, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.
Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκε τους προηγούμενους μήνες σε 15ετή κάθειρξη από το ΜΟΔ Θεσσαλονίκης.

Μετά την καταδικαστική ετυμηγορία, ο 48άχρονος επέστρεψε στις φυλακές.