ΜΟΔ ΘΣΝ: Ισόβια και επιπλέον ποινή φυλάκισης, στον καθ΄ομολογίαν δράστη δολοφονίας του 20χρονου στην Άνω Καμήλα Σερρών

Χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε ισόβια δεσμά και επιπλέον κάθειρξη στο δράστη δολοφονίας στην Άνω Καμήλα Σερρών

Ισόβια και επιπλέον ποινή φυλάκισης 4 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 21χρονο καθ ομολογίαν δράστη δολοφονίας τον Αύγουστο του 2021 του 20χρονου,  στην Άνω Καμήλα Σερρών, σε μεταξύ τους αντιπαράθεση για την -τότε- 16χρονη νεαρή .

«Εκείνη τη μέρα, έκανα χρήση ναρκωτικών- κοκαΐνης. Με έπιασε στρες. Πήγα μια βόλτα. Στη στάση ήρθαν 3 άτομα, μαζί με το παιδί που έγινε το περιστατικό. Τυχαία συναντηθήκαμε. Συζητούσαμε. Μου είπε γιατί έστειλα μήνυμα στην κοπέλα του. Τον είδα νευριασμένο. Είχε ένα μαχαίρι μαζί του αλλά δεν το έβγαλε. Μου είπε: “Θες να πάμε μια βόλτα στο πάρκο;”. Εγώ μαζί μου είχα ένα μαχαίρι. Το είχα για εκφοβισμό. Το είδε, μου το ζήτησε και του το έδωσα. Το πήρε και το πέταξε κάτω. Άρχισε φασαρία. Με χτύπησε

Έψαχνα από κάτω κάτι να τον χτυπήσω. Ήθελα να φύγω. Έσκυψα, πήρα το μαχαίρι και τον χτύπησα, μια φορά. Έφυγα. Ήμουν τρομαγμένος . Δεν είδα που τον χτύπησα. Είχα σκοπό να τον τραυματίσω για να φύγω. Δεν είπα “ψόφα μπάσταρδε” όπως λένε οι μάρτυρες. Τους είπα τους δύο άλλους: “ενημερώστε για ασθενοφόρο”. Μετά πάνω στα νεύρα μου ανέβασα story, στο Instagram«

»Ρώτησα τους φίλους του, αν είναι καλά. Με μηνύματα. Όταν κάποιος είναι χρήστης κοκαΐνης, αν τον χτυπήσετε, αντιδράει με άλλον τρόπο. Είχα φτιάξει τη ζωή μου με άλλη κοπέλα . Δεν την παρενοχλούσα (την 16χρονη). Το ότι της έστειλα μήνυμα, δεν σημαίνει κάτι. Ήρθε να με πιάσει (το θύμα) γι’ αυτόν το λόγο . Μιλήσαμε γι’ αυτό. Ήθελε να μιλήσουμε για ναρκωτικά και πήγαμε στο πάρκο. Δεν φαντάστηκα ότι θα γινόταν κάτι. Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών. Η μάνα μου έκανε τα πάντα για να με μεγαλώσει. Προσπαθούσε να με βοηθήσει να κόψω τα ναρκωτικά. Με τον πατέρα μου δεν έχω σχέση. Έμενα μαζί της, με την καινούργια οικογένειά της. Με τον πατριό και τα 4 αδέλφια μου», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο καθ’ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος.

Κατά την ακροαματική διαδικασία μεταξύ άλλων στα αναγνωστέα είχε συμπεριληφθεί ανάρτησή του (φωτογραφία) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με απειλές, κραδαίνοντας το φονικό μαχαίρι. Σε ερωτήσεις της Έδρας, ο κατηγορούμενος υποστήριξε, «Ήμουν μπλοκαρισμένος εκείνη τη στιγμή. Πάνω στα νεύρα μου, δεν ήξερα τι έκανα. Ήμουν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Στο δεύτερο μήνυμα που έστειλα στην κοπέλα, στις 5.00 π.μ. άρχισα να συνειδητοποιώ τι είχε γίνει. Ήμουν φοβισμένος. Είχα άγχος. Έστειλα μήνυμα στη κοπέλα. Της είπα “να βάλει μυαλό ο φίλος της”. Όταν πήρα το μαχαίρι είχα νεύρα. Δεν ήμουν ο εαυτός μου».

Σε ερώτησή της στον κατηγορούμενο, η Εισαγγελέας του ΜΟΔ, για το πώς αισθάνεται σήμερα, ο 21χρονος απάντησε, «Θέλω να ζητήσω μια συγγνώμη. Βέβαια είναι λίγο. Εννοείται πως έχω μετανιώσει».

Η Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία με δόλο. «Τον εγκατελειψε αιμόφυρτο χωρίς να καλέσει το ΕΞΑΒ. Μόλις 8 λεπτά , μετά ανέβασε φωτογραφίες με το μαχαίρι Αποδεικνύεται η μη μεταμέλεια του . Καμία στιγμή δεν ζήτησε από μόνος του συγγνώμη». Ενώ στον ισχυρισμό του 21χρονου περί άμυνας, η Εισαγγελική Λειτουργός επισήμανε, «Όταν αποδεσμεύτηκε, αντί να φύγει επέλεξε να πάρει το μαχαίρι και να πλήξει το θύμα».

Το ΜΟΔ δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του 21χρονου, ότι βρέθηκε σε άμυνα, επειδή δέχτηκε χτύπημα από το θύμα και ενήργησε ενστικτωδώς καθώς και ότι είχε μειωμένο καταλογισμό λόγω χρήσης ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, καθώς το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, κι επέστρεψε στη Φυλακή όπου κρατείται μετά τη σύλληψη του.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης από την Έδρα, ο πατέρας του θύματος ξέσπασε φωνάζοντας -μεταξύ άλλων – κατά του δράστη, «Μας έκαψες όλη την οικογένεια» .