ΜΟΔ: Στο ακροατήριο η υπόθεση δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα

Σήμερα η δίκη των δυο προσδιορισμένων δραστών, για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2014 είχε εντοπίσθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.

image

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (16/12) με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, θα παρακαθίσουν σε δίκη, οι δυο Ρουμάνοι, οι οποίοι από τον περασμένο Ιανουάριο μετά τις απολογίες τους, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, για τη δολοφονία του 83άχρονου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου (06/12 2014) στα Κ.Πατήσια.
Πρόκειται για τον 29άχρονο Gaitan Cosmin, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον 26άχρονο συμπατριώτη του Stefan – Cristinel MATASAREANU δολοφόνησαν το συγγραφέα .
Στην απολογία του στην Ανακρίτρια, ο 29άχρονος, ο 29άχρονος Gaitan Cosmin, περιέγραψε με λεπτομέρειες πως μαζί με τον 26άχρονο συμπατριώτη του, δολοφόνησαν τον συγγραφέα.
Ο 26άχρονος Stefan – Cristinel MATASAREANU είχε καταθέσει δυο διαφορετικές εκδοχές, στη απολογία του είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και είχε επιρρίψει την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του, καθώς “λάτρευε τον συγγραφέα σαν πατέρα και δεν θα του έκανε κακό” είχε αναφέρει στην απολογία του. Ωστοσο στην προανακριτική του απολογια, είχε καταθέσει ότι διαπληκτίστηκε με τον συγγραφέα: «Εκείνος όμως συνέχιζε να φωνάζει και εγώ τσατίστηκα και τον έσπρωξα με το ένα μου χέρι. Δεν ήθελα να του κάνω κανένα κακό, ούτε τον χτύπησα. Ο Μένης έπεσε δίπλα από μία πολυθρόνα και τον άκουσα που έβγαλε ένα βογγητό σαν «αχ». Έμεινε εκεί πεσμένος και δεν τον είδα να σηκώνεται. Τότε εγώ τσαντισμένος, είπα του Κοσμίν να φύγουμε και βγήκαμε από το διαμέρισμα. Δεν έψαξα τίποτα και δεν πήρα χρήματα ή κοσμήματα που μου λέτε», φέρεται να είχε καταθέσει ο Stefan – Cristinel MATASAREANU. Ωστόσο όπως προέκυψε, κατά την προανάκριση, 26άχρονος μετά την δολοφονία, είχε προβεί σε αγορές ρούχων και έιχε έντονη κοινωνική ζωή με διασκέδαση σε γνωστά αθηναϊκά κέντρα διασκέδασης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport