ΜΟΔ: Σε δίκη οι δύο προσδιορισμένοι δράστες στη δολοφονική επίθεση της Marfin

Στην Έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να εκδικαστεί η δολοφονική εμπρόθετη επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου, κατά την οποια δολοφονήθηκαν τρεις υπάλληλοι, μια εκ των των οποίων έγκυος.

MARFIN.pngΠέντε χρόνια από την εμπρηστική επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου (03/12), στην οποία τρεις υπάλληλοι, δολοφονήθηκαν όταν οι δράστες απέρριψαν μολωτοφ και το υποκατάστημα παραδόθηκε στις φλόγες.

Η δικασιμος εχει λάβει τέσσερις αναβολές με τους συγγενείς των θυμάτων να προσδοκούν την καταδίκη των υπαίτιων για το θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

Με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, παραπέφθηκαν στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας, ο αντιεξουσιαστής Θεόδωρος Σίψας ενώ ο Παύλος Αντρέεβ, ο οποίος κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο «Ιανός». Οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες, γαι τα κατά περίπτωση αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας, μετά τις απολογίες τους στους Ανακριτές, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Στο Βούλευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στην Αθήνα στις 5/5/2010 ο Θ. Σίψας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σκότωσε άλλους. Και πιο συγκεκριμένα, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ.23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών άγνωστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνύμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία “MARFIN-EGNATIA BANK” και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό-βόμβα μολότωφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη…».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport