ΜΟΔ ΛΑΡΙΣΑΣ: 49χρονια στον Π.Βλαστό για την απόδραση με το ελικόπτερο από το ΚΚ Τρικάλων

Μία ακόμη καταδίκη για τον ποινικό Παναγιώτη Βλαστό (12/12)επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων(24/02 2013).

Ο διαβόητος κακοποιός καταδικάστηκε συνολικά σε 49 χρόνια κάθειρξης ενώ οι δύο βασικοί συνεργοί του, οι οποίοι παρείχαν συνδρομή με την παρουσία τους στο ελικόπτερο και πυροβολούσαν κατά των Σωφρονιστικών στο έδαφος, καταδικάστηκαν σε 32 και 20 χρόνια κάθειρξη.
Ο Βλαστός κρίθηκε ένοχος και για ηθική αυτουργία στα οκτώ αδικήματα που βάραιναν τους δύο συνεργούς του.
Σε δύο ακόμα κατηγορούμενος- έναν άνδρα κρατούμενος των φυλακών διευκόλυνε τον Βλαστό να αποδράσει, κρατώντας του την ανεμόσκαλα και μία γυναίκα συμμετείχε στην ενοικίαση του ελικοπτέρου -, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών και ενός έτους αντίστοιχα.
Το σχέδιο απόδρασης προέβλεπε το ελικόπτερο να πετα πάνω από την αυλή των φυλακών, για να ανέβει με ανεμόσκαλα ο Π.Βλαστός. Η απόπειρα απόδρασης έγινε αντιληπτή από τους Σωφρονιστικούς, η εξωτερική φρουρά αντάλλαξε πυροβολισμούς για περίπου 10 λεπτά, με τους επιβαινοντες στο ελικόπτερο επιτυγχάνοντας να το πλήξουν στο ουραίο τμήμα του. Ο πιλότος πραγματοποίησε βαριά αναγκαστική προσγείωση σε εξωτερικό χώρο των φυλακών και οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

Πηγή

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport