ΜΟΔ: Κατέθεσε ο Αστυνομικός της ΑΔ για την είσοδο στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά- Κουνούσε τη νεκρή Caroline, “Αγάπη μου είσαι καλά;”

Ο Αστυνομικός της Άμεσης Δράσης παρέλαβε το μωρό της νεκρής Caroline, μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, κατέθεσε πρώτος στη δίκη του καθ ομολογίαν δράστη Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου

“Την αγαπούσα και την αγαπώ ακόμη. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ”, ανέφερε ως δήλωσή του, ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος με την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του ΜΟΔ όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο εάν αποδέχεται τις κατηγορίες για τη δολοφονία της Caroline.

Η Πρόεδρος του ΜΟΔ Αθηνών, ανάγνωσε το κατηγορητήριο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας, κι έδωσε τον λόγο στον κατηγορούμενο στην τοποθέτησή του στο κατηγορητήριο.

– Πρόεδρος: Αποδεχεστε ή όχι τις κατηγορίες;

– Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα.

– Πρόεδρος: Έχετε πει ότι τελούσατε σε κατάσταση βρασμού;

– Αυτός είναι ο ισχυρισμός μου, δεν υπήρχε προμελέτη, κανένας όφελος ή κέρδος από εμένα από αυτήν την πράξη.

Ενώπιον του ΜΟΔ, οι δυο Αστυνομικοί της Άμεση Δράση οι οποίοι είχαν βάρδια και ελαβαν σήμα για την καταγγελία ληστείας, όπως ψευδώς ανέφερε ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος στον χώρο της μεζονέτας όπου διέμενε η οικογένειά τους στα Γλυκά Νερά. Ο Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρθηκε εκτενώς και στις αντιδράσεις του κατηγορούμενου τον οποίο εντόπισαν δεμένο και τον έλυσαν.

Ήταν λίγο περίεργο. Είπαμε ότι ήταν πολύ σοκαρισμένος ή πολύ ψύχραιμος. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντίδραση. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του ή η έλλειψη αντίληψης της κατάστασης. Θεωρήσαμε ότι είναι σε σοκ και δεν ήθελε να πάρει το παιδί αγκαλιά. Έπρεπε κάποιος να πάρει το παιδί. Μου ζήτησε λίγο χρόνο να πάρει τους γονείς του. Τους πήρε τελικά να έρθουν να το πάρουν”, υποστήριξε ο μάρτυρας.

– Πρόεδρος: Το παιδί είχε καταλάβει τι είχε συμβεί;

– Αστυνομικος: Όχι, δεν έκλαιγε, ήταν σιωπηλό. Η γυναίκα ήταν δεμένη πισθάγκωνα με κάποιο ύφασμα και είχε περασμένο και ένα δεύτερο ύφασμα σαν ζακέτα. Όταν λύθηκε ο κατηγορούμενος έκατσε πάνω στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη γυναίκα, σε κατάσταση ότι τι έχει συμβεί. Του είπαμε ότι έχει τελειώσει, είναι νεκρή. Έκανε κάποιες ενέργειες ότι βρισκόταν σε σοκ και ζήτησε να πάρει το μωρό αγκαλιά. Του το έδωσα αλλά επειδή οι κινήσεις του φαίνονταν άγαρμπες και κουνούσε το μωρό δεξιά-αριστερά σαν κούκλα, σαν σε κατάσταση θρήνου, του το πήρα αμέσως από τα χέρια.

“Είπαμε και με τους άλλους συναδέλφους ότι είτε είναι πολύ σοκαρισμένος είτε είναι πολύ ψύχραιμος”

– Πρόεδρος: Δηλαδή, είδατε μία συμπεριφορά ακραία;

– Μάρτυρας: Έχουμε ξαναδεί συγγενείς θυμάτων, δεν έχω δει ξανά τέτοια αντίδραση.

– Προεδρος: Τι σας έκανε εντύπωση δηλαδή;

– Μάρτυρας: Η ψυχραιμία ή η έλλειψη αντίληψης της κατάστασης.

Ο μάρτυρα περιέγραψε τις πρώτες στιγμές κατά την είσοδό τους στο χώρο, “Αρχίσαμε να συζητάμε αυτό που είδαμε και το πρώτο που συζητήσαμε είναι ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης. Το παράθυρο ήταν άθικτο, ήταν σαν να έχει βγει και αφεθεί στο πάτωμα. Στο ισόγειο υπήρχε μία κάμερα βγαλμένη και σπασμένη. Υπήρχε πληκτρολόγιο για συναγερμό, δεν ξέρω αν λειτουργούσε“.

Ο κατηγορούμενος προχώρησε σε ερωτήσεις προς τον αστυνομικό γαι το “σχεδόν ψυχρός”.

– Κατηγορούμενος: Με στεναχωρεί που λέτε ότι μετά το συμβάν πήρα την κόρη μου αγκαλιά, με είδατε να τρέμω. Σας έδωσα το παιδί να κατέβουμε με ασφάλεια τη σκάλα και για τις επόμενες ώρες είχα την κόρη μου αγκαλιά και μεχρι να έρθουν οι γονείς μου εσείς κρατήσατε το παιδί για ένα δύο λεπτά…. Μου έκανε εντύπωση που το λέτε αυτό.

– Μάρτυρας: Το περιστατικό είναι γραμμένο σε υψηλή ανάλυση στο κεφάλι μου. Εγώ είμαι αυτός που σας έφερα κάτι να βάλετε για να μην κρυώνετε και σας έφερα τα παπούτσια σας και σας έδωσα το τηλέφωνο για τους γονείς σας. Το μωρό δεν το πήρατε καθόλου στην αγκαλιά σας. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ αλλά δεν θυμάμαι ποιος το παρέδωσε.

– Κατηγορούμενος: Όταν ήρθε το ΕΚΑΒ ήμουν στο περιπολικό με το παιδί. Κατεβαίνοντας στις σκάλες και στρίβοντας το τελευταίο κομμάτι είπατε ότι δεν είχα καμία αντίδραση όταν είδα το σκυλάκι. Είτε δεν με είδατε είτε ήταν άλλος συνάδελφος γιατί όταν το είδα το σκυλάκι μου με συγκράτησε. Περιγράφετε μία απάθεια που δεν ήταν έτσι.

– Μάρτυρας: Δεν είδα κάποια αντίδραση από εσάς. Εγώ δηλώνω την απάθεια και την ψυχρότητα σε ένα τέτοιο σκηνικό και γενικά αλλά και υποκειμενικά κρίνοντας το πώς θα αντιδρουσα εγώ με έναν νεκρό σκύλο, τη νεκρή γυναίκα και το μωρό επάνω της. Θα είχα ανέβει πάνω στο δέντρο.

– Κατηγορούμενος: Αν αυτός ο άνθρωπος που είδατε ήταν σε σοκ που μόλις διαλύθηκε η ζωή μπροστά του…

Μάρτυρα, ο πιλότος “δεν έκλαψε όταν του είπα ότι η γυναίκα του είναι νεκρή και μου ζήτησε να κρατήσει το μωρό”

“Είμαι 20 χρόνια αστυνομικός. Δεν έχω συναντήσει άλλη φορά τέτοια ψυχραιμία”, υποστήριξε στο δικαστήριο ο δεύτερος αστυνομικός πλήρωμα της Άμεσης Δράσης που μετέβη στη μεζονέτα στα Γλυκα Νερά.

“Ήταν σαν να είπε ό,τι έγινε, έγινε”, ανέφερε ο μάρτυρας και πρόσθεσε, “Ήταν ψύχραιμος σε σημείο που δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ηρεμία, τόση ψυχραιμία. Είχε μια γαλήνη σε φάση που δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Ήρθαν πολλές υπηρεσίες και σε όλες έλεγε την ιστορία σαν να μην έχει συμβεί κάτι σε αυτόν. Αν μου είχε συμβεί εμένα θα αγανακτούσα, θα έλεγα “ρε παιδιά τα έχω πει πέντε φορές, πόσες φορές να τα πω;””.

“Η αντίδραση του κατηγορουμένου όταν του είπε ο άλλος αστυνομικός ‘άστο τελείωσε’ για τη γυναίκα του, ήταν σαν να μην κατάλαβε τι έχει γίνει. Μας είπε κάποια στιγμή ‘γιατί τη σκότωσαν αφού τους έδωσα τα λεφτά’. Από τις ερωτήσεις που μας έκανε κατάλαβε ότι είχε πεθάνει, αλλά η αντίδρασή του ήταν τέτοια σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Η πρώτη αντίδραση ήταν σαν να μη κατάλαβε, αλλά μετά είχε καταλάβει αλλά η συμπεριφορά του ήταν περίεργη”.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως αναγνώρισε το όπλο των ληστών

“Μας είπε ότι οι ληστές είχαν όπλα και μάλιστα είπε ότι είχαν ένα όπλο σαν το δικό μου, γεγονός που μας έκανε εντύπωση γιατί ένα θύμα εκείνη τη στιγμή δεν παρατηρεί το είδος του όπλου. Μας προβλημάτισε, επίσης, το παράθυρο στο υπόγειο, που φαινόταν σαν να είχε τοποθετηθεί προσεκτικά κάτω από τους ληστές όταν εισήλθαν από αυτό στο σπίτι . Επίσης, ο τρόπος που αντιδρούσε ο κατηγορούμενος, το χτύπημα στο μέτωπό του για το οποίο απάντησε ότι δεν είχε χτυπηθεί, ήταν τόσο ψύχραιμος, που όταν ρώτησε κάποιος από τον ασύρματο κάτι, απάντησε εκείνος αντί για εμάς. Ήταν τόσο ψύχραιμος, δεν έχω συναντήσει ξανά τόση ψυχραιμία”, κατέθεσε ο μάρτυρας.

– Πρόεδρος: Σας έκανε εντύπωση ότι υπήρχε απουσία συναισθήματος;

– Μάρτυρας: Ήμασταν τόσοι άνθρωποι κάτω και δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε, δεν μιλούσαμε και εκείνος ήταν ψύχραιμος. Ο πρώτος πανικός που επικράτησε στο σπίτι ακολουθήθηκε από ηρεμία. Ήταν σα να είπε “ό,τι έγινε, έγινε”. Μόλις είπα “πάμε κάτω να μείνει καθαρός ο χώρος”, ήταν σαν να τελείωσαν όλα.

“Από τη στιγμή που λύθηκε και μετά ήταν τρομερά ψύχραιμος, ήταν σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Ήμασταν μαζί 3-4 ώρες και δεν μου είπε μια φορά “τι έπαθα! ‘Εχασα τη γυναίκα μου”. Πρώτη φορά στα 20 χρόνια είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία”, σημείωσε ο αστυνομικός.

“Γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί αίθουσα, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δεκτό το αίτημα, σε αυτό το κτίριο γίνονται όλες οι μεγάλες δίκες για τις υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την κοινή γνώμη”.

Η Πρόεδρος της Έδρας σημείωσε πως είναι δύσκολο χρονικά να εξασφαλιστούν δικάσιμοι για την υπόθεση όταν ο νομικός εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου δήλωσε κώλυμα για τη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης (14/04).