ΜΟΔ Καστοριάς: Στο εδώλιο οι προφυλακισμένοι μητέρα και πατριός για τη υπόθεση ανθρωποκτονίας του Κωστή Πολύζου

Στο εδώλιο του ΜΟΔ Καστοριάς, θα καθίσουν η μητέρα και o πατριός του Κωστή Πολύζου, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Μετά από δύο αναβολές, η μητέρα και ο πατριός του αδικοχαμένου Κωστή, πρόκειται να παρακαθίστουν (06/03) στο εδώλιο του ΜΟΔ Καστοριάς, μετά ένα χρόνο προσωρινής κράτησης.
Ως πολιτική αγωγή, από την πλευρά της οικογένειας του βιολογικού πατέρα -ο οποίος δε βρίσκεται στη ζωή- του Κωστή, θα παραστεί ο δικηγόρος Θανάσης Τέλιος.
Ωστόσο πρόκειται για μια ιδιάζουσα υπόθεση, καθώς, ο μοναδικός που έχει δικαίωμα να παραστεί ως Πολιτική Αγωγή στη συγκεκριμένη δίκη, είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Κωστή, που σαν πρόσωπο υφίσταται μια σύγκρουση.
«Κατηγορούμενοι είναι οι γονείς του και πρέπει να στραφεί εναντίον τους. Γι’ αυτό θα εξαιρεθεί. Επίσης σύμφωνα με βούλευμα που έχει εκδοθεί, θεωρείται αναξιόπιστος μάρτυρας. Εκπροσωπώντας τους αμέσως επόμενους δικαιούχους  τους θείους του θύματος, δηλαδή τα αδέλφια του βιολογικού του πατέρα του που δεν ζει, έχουμε το δικαίωμα να υποβάλουμε αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο συνήγορος Θανάσης Τελιος.
Σημειώνεται ότι οι θείοι του Κωστή Πολύζου, δεν έχουν καμία χρηματική αξίωση παρά μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη.
«Στο πρόσωπο τους ενσαρκώνεται όλη η τοπική κοινωνία της Σιάτιστας που θέλει πραγματικά να μάθει ποιος προκάλεσε αυτό το κακό. Είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη υπόθεση και όλος ο κόσμος περιμένει εναγωνίως να δει την έκβαση της δίκης», επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας Πολύζου.
Για την οικογένεια Πολύζου, μια ακόμα εκκρεμότητα βρίσκεται σε εξέλιξη, η εξακρίβωση της αιτίας θανάτου του βιολογικού πατέρα του Κωστή Πολύζου, ώστε να εξακριβωθεί αν πέθανε από παθολογικά αίτια ή άλλη εγκληματική ενέργεια σε βάρος του.
«Είμαστε στο τελευταίο στάδιο. Προσπαθούμε πολύ να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία και θα καταθέσουμε μήνυση εντός του μήνα. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε πως ο θάνατος του βιολογικού πατέρα του Κωστή ήταν προϊόν ανθρωποκτόνου δόλου. Υπάρχουν ένορκες καταθέσεις».
Οι δύο κατηγορούμενοι θα δικαστούν για τις πλημμεληματικές κατηγορίες της πλαστογραφίας, της ψευδορκίας και της περιύβρισης νεκρού, καθώς τα αδικήματα αυτά έχουν διαχωριστεί στο κατηγορητήριο από την ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.