ΜΟΔ Ηρακλείου: Κάθειρξη 15ετών για τη δολοφονία του πρώην συντρόφου της

Το Δικαστήριο αναγνώρισε «μειωμένο καταλογισμό» κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας στην πρώην σύντροφο του θύματος και δράστιδα της δολοφονίας

Ένοχη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, υπό τις περιστάσεις του μειωμένου καταλογισμού έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου (13/11) την 32άχρονη πρώην σύντροφο του θύματος η οποία παρακάθισε στο εδώλιο κατά την εκδίκαση σε πρώτο βαθμό. Στην κατηγορούμενη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών και 8 μηνών και θα επιστρέψει στη φυλακή καθώς η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 59άχρονου Ηρακλειώτη, πατέρα επτά παιδιών, πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι από την πρώην σύντροφό του, στην περιοχή κοντά στο Κέντρο Αστέγων Αλικαρνασσού.

Το Δικαστικό Συμβούλιο στο Βούλευμα που εξέδωσε, είχε παραπέμψει την 32άχρονη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του πρώην συντρόφου της και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος του τότε συντρόφου της, τον οποίο τραυμάτισε με το μαχαίρι στο δεξί χέρι όταν επιχείρησε να την αποτρέψει.

Πηγή: Cretalive