ΕΜΠ: Επέμβαση της Αστυνομίας και προσαγωγές των καταληψιών

Με λεωφορεία μεταφέρονται στην Κρατική Ασφάλεια οι προσαχθέντες αντιεξουσιαστές από την Πρυτανεία του ΕΜΠ, ύστερα από την εντολή επέμβασης και εκκένωσης του Ιδρύματος προς τις Αστυνομικές δυνάμεις

Με πολιορκητικό κριό δυνάμεις της ΕΛΑΜ και κόφτη στην πύλη του ΕΜΠ από την πλευρά της Στουρνάρη, οι Αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν εντολή (13/11-15.20) επέμβασης και εκκένωσης του χώρου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Όσοι εντοπίσθηκαν εντός του προαυλίου στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, συνελήφθησαν και με λεωφορεία της ΕΛΑΣ, βρίσκεται σε εξέλιξη η προσαγωγή τους στην Κρατική Ασφάλεια .

Κατά την έφοδο της Αστυνομία στο χώρο του Πολυτεχνείου, οι περίπου 40 νεαροί του “χώρου” οι οποίο βρίσκονται από το βράδυ της Πέμπτης εντός του Πολυτεχνείου, μεταξύ άλλων, φώναζαν συνθήματα κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας και υπέρ του εορτασμού για τα γεγονότα του ’73 στο Πολυτεχνείο.

Οι αντιεξουσιαστές, σε επαναστατική “σωματική άσκηση” αιφνιδίασαν την ΕΛΑΣ και εισέβαλλαν  το απόγευμα της Πέμπτης (12/11-19.00) εντός του Πολυτεχνείου της Πατησίων . Ωστόσο μετά την προσαγωγή τους στην Κρατική Ασφάλεια, στους ταραξίες του “χώρου” βεβαιώθηκαν πρόστιμα κατά παράβαση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, για μη χρήση μάσκας υγειονομικής προστασίας, μετακίνηση χωρίς βεβαίωση/ SMS ενώ δεν τηρούσαν ούτε αποστάσεις μεταξύ τους.

Από νωρίς το πρωί (13/11) ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη με τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣνωρίς το πρωί (13/11) ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη με τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, ενώ ήταν σε ανάπτυξη ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και είχε αποκλειστεί η πρόσβαση προς το ΕΜΠ .