ΜΟΔ Αθηνών- πρόταση Εισαγγελέα: Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαρατζουλα

Απέρριψε τον ισχυρισμό για μετατροπή της ποινής σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κατά την αγόρευσή του ο Εισαγγελέας της Έδρας, και πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης για της κατηγορίας της  απόπειρας ανθρωποκτονίας

Ο Εισαγγελέας της Έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης,  πρότεινε στην αγόρευσή του, η καθ ομολογίαν δράστιδα, Έφη Κακαράντζουλα να καταδικαστεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ζητώντας να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή του κατηγορητηρίου.

«Θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εισαγγελικός Λειτουργός, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, «Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανο το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε. Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόδου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Ο Εισαγγελικός Λειτουργός αναφέρθηκε στη γνωριμία των δύο γυναικών, χωρίς να διατηρούν φιλική σχέση, τη σχέση της κατηγορούμενης με τον 40χρονο σε ελεύθερη σχέση και όταν προχώρησε σε πρόταση φιλίας στην Ιωάννα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να τη βοηθήσει, να τη συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με τον 40χρονο. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Τη ρωτούσε “τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο;”. Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο 40χρονος δεν παραιτήθηκε από την προσπάθεια και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα», ανέφερε στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από το νέο Ποινικό Κώδικα,  επισύρει κάθειρξη έως και 15 ετών.