Αίγιο: Σακούλα σκουπιδιών με €8.000 πέταξε από το μπαλκόνι ηλικιωμένη

Με την μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης και πρόσχημα τροχαίο ατύχημα, έπεισαν ηλικιωμένη γυναίκα στο Αίγιο, να τους παραδώσει τις οικονομίες της σε μια σακούλα σκουπιδιών την οποία έπεισαν να πετάξει από το μπαλκόνι της οικίας της για να .. σώσει το παιδί της

Η ηλικιωμένη, δέχθηκε τηλεφώνημα από δυο άνδρες. Ο ένας της συστήθηκε ως γιατρός και ο δεύτερος ως δικηγόρος. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», την ενημέρωσαν πως η κόρη της , η οποία διαμένει σε νησί του Αιγαίου, είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και έχρηζε άμεσης μεταμόσχευσης, ζητώντας της χρήματα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Η 86χρονη στον αιφνιδιασμό της αναγγελίας ανάστατη ζητούσε να μάθει περισσότερα για την κατάσταση της υγείας της κόρης της, με πρόθεσή της, να μεταβεί άμεσα στο νησί για να βρεθεί κοντά της.

Οι δράστες κατά την επικοινωνία τους με την 86χρονη, της έδωσαν  να μιλήσει με την “κόρη” της, και άκουσε καταβεβλημένη γυναικεία φωνή να της λέει «μαμά είμαι καλά, δεν ακούγομαι καλά λόγω της κατάστασης. Κάνε αυτό που σου λένε ο γιατρός και ο δικηγόρος».

Σύμφωνα με το pelop.gr, η 86χρονη κάλεσε την κόρη της στον προσωπικό της κινητό, ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στην κλήση της, και πείσθηκε ότι ήταν θύμα τροχαίου ατυχήματος. Η υπέργηρη γυναίκα, ότι συνομίλησε με την κόρη της, ενώ εξέφρασε την αδυναμία αποστολής των €8.000 που της είχαν ζητήσει για την “επέμβαση” με διατραπεζική συναλλαγή με τους απατεώνες να προθυμοποιούνται για να την «εξυπηρετήσουν», να της προτείνουν συνεργάτης τους, κατά την επιστροφή του από ταξίδι στο Αίγιο, να την επισκεπτόταν στο σπίτι της για να του παραδώσει τα χρήματα. Με την άφιξη του απατεώνα, η γερόντισσα πέταξε από το μπαλκόνι μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών, στην οποία είχε βάλει τα χρήματα καθ’ υπόδειξη του δράστη.

Η απάτη με την υπεξαίρεση του χρηματικού ποσού έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία, ωστόσο οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.