ΜΟΔ Αθηνών: Παρούσα στην ακροαματική διαδικασία η καθ΄ομολογίαν δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης της Διεύθυνσης Μεταγωγών η Εφη Κακαρατζούλα μετήχθη στο ΜΟΔ Αθηνών, προκειμένου να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία και να παραθέσει τον υπερασπιστικό της ισχυρισμό για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου

(14/10-09.30) Αίτημα εγγράφως για μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική βλάβη υπέβαλε πριν την απολογία της Εφης Κακαρατζουλα , ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου. Εν όψει της απολογίας της εντολέα του, ο συνήγορος της κατηγορούμενης ανέφερε προς το ακροατήριο, «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κανένα παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία», με την έδρα να αποσύρεται προκειμένου να αποφασίσει για το αίτημα.

Ο Εισαγγελέας Έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης απέρριψε τα αιτήματα της Πολιτικής Αγωγής να καταθέσουν ως μάρτυρες δύο φίλοι της κατηγορούμενης σε ενδεχόμενο συνέργειας για την αναζήτηση του θειικού οξέως και την παρακολούθηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Καθώς όπως τόνισε, «Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα. Το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία».

«Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

Στη διακοπή της δίκης η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και τη ρώτησε,  «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;» Οι αστυνομικοί συνοδοί, άμεσα, μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο για την αποτροπή εντάσεων

Στις 08.55 η Έφη Κακαρατζούλα, έφτασε στο ΜΟΔ Αθηνών, με τη μεταγωγή της να ολοκληρώνεται από την είσοδος των κρατητηρίων για τους υπόδικούς και κατάδικους της Λουκάρεως. Με μαύρα ρούχα και μαζεμένα πίσω τα μαλλιά της σε μια ψηλή αλογοουρά, συνοδεία των Αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών από τη ΔΙ.ΜΕ.ΔΑ , κατευθύνθηκε ανέκφραστη προς την αίθουσα του Δικαστηρίου προκειμένου να ξεκινήσει η δικονομική διαδικασία.

Αναμένεται η κατηγορούμενη να απολογηθεί χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν επιχειρήσει να αιτιολογήσει την πράξη της ή αν θα προτιμήσει μόνο να παραθέσει τον προσωπικό υπερασπιστικό ισχυρισμό για την πράξη της, στα στοιχεία που εισέφεραν οι μάρτυρες στο Δικαστήριο, σχετικά με την «θανατηφόρα ποσότητα υγρού» που χρησιμοποίησε, επαναλαμβάνοντας πως πρόθεσή της ήταν να την τραυματίσει και χωρίς -όπως κατηγορείται – «ανθρωποκτόνο δόλο» .

Νωρίτερα, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Νίκο Αλεξανδρή είχε φτάσει στο ΜΟΔ Αθηνών και η Ιωάννα, η οποία είναι παρούσα σε όλες τις δικασίμους, καθώς αναζητά απαντήσεις για τη σε βάρος της δολοφονική απόπειρα.