ΜΟΔ Αθηνών: Η ώρα της απολογίας για την Έφη Κακαρατζούλα, στην επίθεση με βιτριόλι- Πριν την ετυμηγορία της Έδρας

Κατά την πέμπτη δικάσιμο στο ΜΟΔ Αθηνών, αναμένεται η απολογία της 37χρονης κατηγορούμενης, για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον περαμένο Μαίο, έξω από την εταιρεία στην οποία εργάζεται

Με την παρουσία της καθ΄ομολογίαν δράστιδος Έφης Κακαράντζουλα, στο ΜΟΔ Αθηνών, να κρίνεται στις προθέσεις της, συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία, στο ΜΟΔ Αθηνών. Αν και θα είναι η τελευταία ευκαιρία της 36χρονης να παραθέσει τα δικά της επιχειρήματα ως προς τα κίνητρα για την πράξη της, και η ίδια στη συμπληρωματική απολογία της ενώπιον της Ανακρίτριας τον περασμένο Απρίλιο. Η ίδια, είχε περιγράψει, «απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Την θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα», και είχε αποδώσει σε προσωπικό ζήτημα την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ενώ επιφυλάχθηκε να παραθέσει τους λόγους που την έτρεψε σε αυτή την ακραίας βίας πράξη, έχει εκ του νόμου το δικαίωμα να εκπροσωπηθεί από το συνήγορό της, ωστόσο κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ασέβεια προς το Δικαστήριο.

«Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά, γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο. Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Το παχύρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός, δεν γνώριζα ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή» είχε αναφέρει τότε, η κατηγορούμενη.

Η κατηγορούμενη είχε ομολογήσει την επίθεση  ενώ είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα, θα κληθεί να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα της Έδρας και των Ενόρκων, για τους λόγους της επίθεσης σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ενώ πρέπει να ρίξει και «φως» σε κομβικά σημεία της υπόθεσης, όπως το από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι και εάν υπήρξαν άλλα πρόσωπα που γνώριζαν για την επίθεση και την βοήθησαν.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ενώπιον του ΜΟΔ ΑΘηνών, τη μοναδική φορά που έλαβε θέση και απευθύνθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, εμφανίστηκε προκλητική, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή».

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την στάση που θα επιλέξει να τηρήσει  36χρονη αναμένεται να κριθεί η ποινική της μεταχείριση από το Δικαστήριο. Ενδέχεται ωστόσο η ακροαματική διαδικασία κατά τη σημερινή πέμπτη συνεδρίαση, να ολοκληρωθεί με την απολογία ή εκπροσώπηση της κατηγορούμενης από το συνήγορό της, και την αγόρευση του Εισαγγελέα, με τους διαδίκους να ζητούν διακοπή και να ολοκληρώνεται η δίκη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας με την απόφαση της Έδρας σε μια τελευταία συνεδρίαση.