ΜΟΔ Αθηνών: Εξαίρεση για πρώην μηνυτή που βρέθηκε ως συνεργάτης της πολιτικής αγωγής- «Αθώος» δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης

Η δικονομική διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη, άρχισε  στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με αίτημα να αποχωρήσει από την αίθουσα μηνυτής ο οποίος βρισκόταν με την ιδιότητα του συνεργάτη εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής

Ο Βασίλης Κυπαρισσοπουλος, είχε μηνύσει το Δημήτρη Λιγνάδη ωστόσο οι πράξεις τις οποίες ανέφερε χρονικά είχαν παραγραφεί, και βρισκόταν στην αίθουσα ως συνεργάτης, της εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής Μαρίας Κουρτέση.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας ζήτησε να εξαιρεθεί και να βρίσκεται εκτός δικαστικής αίθουσας, διατυπώνοντας την πεποίθηση ότι θα ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται ακριβώς απ’ έξω, αφήνοντας αιχμές για στήσιμο της υπόθεσης από τον συγκεκριμένο άνδρα. Η πολιτική αγωγή δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημα, ενώ ο Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να αποχωρήσει από την αίθουσα καθώς υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί η κατάθεση του στο μέλλον και δεν επιτρέπεται να έχει παρακολουθήσει τη δίκη στην περίπτωση αυτή.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να μην παρίσταται κατά την ακροαματική διαδικασία εντός της αίθουσας, ενώ ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο Δημήτρης Λιγνάδης, δήλωσε «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες, είμαι αθώος».