ΜΟΔ Αθηνών: Ενοχή κοσμηματοπώλη και μεσίτη, αθώοι κρίθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ

Ακουσαν την απόφαση της Έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, οι έξι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ  οι οποίοι κλήθηκαν σς επιχειρησιακή ανταπόκριση

Συντασσομενη της Εισαγγελικής πρότασης η απόφαση της Έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών (03/05) στη δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ενόχους τον 77χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαδστωνος και τον 59χρονο μεσίτη ενω αθώωσε τους τέσσερις αστυνομικούς της ΔΙΑΣ οι οποίοι κλήθηκαν σε επιχειρησιακή ανταπόκριση στης 21 Σεπτεμβρίου του 2018.

Η διάσκεψη του ΜΟΔ Αθηνών διήρκεσε περίπου τρεις ώρες

Στην αγόρευσή του, ο Εισαγγελέας Έδρας Σωτήρης Μπουγιούκος, είχε ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι μόνο οι δύο καταστηματάρχες και να αθωωθούν οι τέσσερις ένστολοι. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, οι μεν ιδιώτες έδρασαν με βία και τιμωρητική διάθεση πλην όμως «απερίσκεπτα», οι δε αστυνομικοί έπραξαν τα ενδεδειγμένα χωρίς να προκύπτει συμβολή τους στο επελθόν αποτέλεσμα για το Ζακ Κωστόπουλο.

«Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε από τη Μάγδα Φύσσα και “αλληλέγγυους” στην ανακοίνωση της απόφασης, με την Πρόεδρο της Έδρας να ζήτησε να περάσουν έξω αλλιώς θα ζητησει συλλήψεις για διατάραξη. Η παρουσία των ΜΑΤ στο Δικαστήριο προκάλεσε νέα αντίδραση της Μάγδας Φύσσα βγήκε η οποία φωνάζε κατά των αστυνομικών, «πόσο ξεφτίλες μπορεί να γίνεστε για €600».

Οι Δικαστές και οι ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία (4-3) ενόχους τον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη, για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, ενώ δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.