ΜΟΔ Αθηνών: Εισαγγελική πρόταση, στη δίκη του Ειδικού Φρουρού και του πατέρα της συντρόφου του, για απαλλαγή από τις βασικές κατηγορίες

Με την Εισαγγελική πρόταση ενόψει της απόφασης, συνεχίζεται στο ΜΟΔ Αθηνών η δίκη με κατηγορούμενους τον πρώην Ειδικό Φρουρό, τον πατέρα της συντρόφου του και φίλο του

Ο Εισαγγελέας Έδρας πρότεινε (21/12) την ενοχή του Δημήτρη Μπουγιούκου, Ειδικού Φρουρού- σε διαθεσιμότητα- σύντροφος της καταγγέλλουσας, για ενδοοικογενειακή βία και να απαλλαγεί για όλες τις υπόλοιπες πράξεις. Ζήτησε την αθώωση του πατέρα της για την πράξη του βιασμού , για την κατοχή μεταλλικής ράβδου, καθώς επίσης την απαλλαγή των κατηγορουμένων για βιασμό και trafficking.

«Αντικειμενικά ευρήματα για το τόσο παρελθόν δεν έχουμε, οπότε, όπως κατατέθηκε, το 2018 εξετάστηκε απο γυναικολόγο και δε διαπιστώθηκε κάτι ώστε να τον ανησυχήσει. Η μητέρα και ο αδερφός, οι 2 πιο κοντινοί δεν κατάλαβαν τίποτα. Εννοείται ότι το περιβάλλον ήταν γεμάτο βία, και όλοι κατέθεσαν ότι υπήρχαν εντάσιες και λεκτική βία, αλλά όχι σωματική». Ενώ αναφορικά με τις περιγραφές της 19χρονης, σε πατέρα μεθύσο και τεμπέλη, ο Εισαγγελέας ανέφερε, «Ο ίδιος άνθρωπος της αγόρασε το κινητό της, φρόντισε να της προσφέρει τη λογοθεραπεία, τη Σχολή καράτε, ό,τι άλλο μπορούσε, και ταυτόχρονα προσπάθησε ανεπιτυχώς να τη συγκρατήσει από κάποια άλλα πράγματα. Ασφαλώς θα μπορούσε να έχει ασκήσει περισσότερη εποπτεία, αλλά τη διαρκή απουσία την καταλαβαίνουν τα παιδιά και δεν τη συγχωρούν. Αυτό που λέμε, ο παλιός «κουβαλητής», δεν το συγχωρούν τα παιδιά».

«Η 19χρονη έχει υποστηριχτεί και έχει εκτιμηθεί για την ψυχολογική και την νοητική της κατάσταση. Και ως ένα βαθμό αυτό έγινε και αντιληπτό μέσα στο δικαστήριο. Υπάρχουν κάποια θέματα για τη γνωστική και νοητική της ικανότητα, ασφαλώς θεωρώ ότι δεν είναι τέτοια τα θέματα τα οποία να την εμποδίζουν να καταλαβαίνει τις συνθήκες τις οποίες βιώνει. Ενδεχομένως αυτό να εκτιμά τον τρόπο που εκτιμά τις επιλογές της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν βρίσκονται σε συντονισμό αυτά που λέει με αυτά που έχουν γίνει» ανέφερε ο Εισαγγελέας της Έδρας.

Ο Δικαστικός Λειτουργός στο αιτιολογικό της πρότασής του, ανέφερε ότι οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό δεν αποδείχτηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία στο ΜΟΔ Αθηνών από τις καταθέσεις μαρτύρων, ούτε για τον Ειδικό Φρουρό – σε διαθεσιμότητα- αλλά ούτε και για τον πατέρα της καταγγέλλουσας.

Επίσης, για τον προηγούμενο σύντροφο της 19χρονης ζήτησε την απαλλαγή του για όλες τις πράξεις πλην της κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση. Για την κατηγορία της μαστροπείας ο Εισαγγελέας υποστήριξε πως όταν τον γνώρισε και παρά τις αντιρρήσεις των γονιών, δεν επέστρεψε στο σπίτι και παρέμεινε με τον κατηγορούμενο. «Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο ακύρωσε από μόνη της το αδίκημα της μαστροπείας. Η ίδια μας είπε εδώ ότι [σε ερώτηση] «σε δελέασε; σου είπε ότι θα πάρεις κάποια χρήματα;», είπε «Όχι». Με το που έγινε η πρώτη νύξη, μας είπε ότι άρχισε να την απειλεί. Δεν στέκει η κατηγορία της μαστροπείας, σύμφωνα με τα όσα η ίδια κατέθεσε», σημείωσε στην αγόρευσή του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της νεαρής, ο 40χρονος Ειδικός Φρουρος- σε διαθεσιμότητα- ως σύντροφος της, την είχε αιχμαλωτίσει στο διαμέρισμά του στην Ηλιούπολη και την εξέδιδε, ενώ και ο πατέρας της, τη βίαζε ενώ ήταν ανήλικη.

Αναμένεται η απόφαση των ενόρκων και της σύνθεση της Έδρας  του ΜΟΔ Αθηνών.