Όταν ο απότακτος αστυνομικός ως Ειδικός Φρουρός είχε απομακρυνθεί από την ΕΛΑΣ λόγω ανάρτησης φωτογραφίας… στο facebook

Ανάρτηση φωτογραφίας απεικόνιζαν τον απότακτο- σήμερα- Ειδικό Φρουρό και τη μετέπειτα σύζυγό του, μπροστά σε τραπέζι με χρήματα, όπλα και λευκή σκόνη που παρέπεμπε σε ναρκωτικά

Ήταν Οκτώβριος του 2011, όταν δημοσιεύτηκε άρθρο αποκατάστασης για τον απότακτο- σήμερα – πρώην Ειδικό Φρουρό καθώς μετά από 13μηνες αργία επανήλθε στην Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ

Ο Δημήτρης Μπουγιούκος, τέως Ειδικός Φρουρός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, απότακτος από τον προηγούμενο μήνα πρωην Υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ είχε απασχολήσει την τηλεοπτική “Ζούγκλα”, όταν τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του με αφορμή καταγγελία για φωτογραφικό υλικό που είχε αναρτηθεί σε λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης, στο όνομά του.

Στον επίμαχο λογαριασμό είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες που απεικόνιζαν τον απότακτο πρώην Υπαρχιφύλακα και την φίλη του – μετέπειτα σύζυγο του- μπροστά σε ένα τραπέζι με χρήματα, όπλα και λευκή σκόνη που παρέπεμπε σε ναρκωτική ουσία.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, στην οικογένεια είχε προστεθεί και η νεογέννητη κόρη του ζευγαριού με τον πρώην Ειδικό Φρουρό να τελει σε κατάσταση διαθεσιμότητας για τους επόμενους 13μηνες. Ο ίδιος είχε διαμαρτυρηθεί, καθώς λάμβανε το 60% του μισθού του, ενώ υποστηριζε ότι δεν μπορούσε να ασκήσει άλλο επάγγελμα.

Για την υπόθεση δύο πραγματογνώμονες απέδωσαν την επίμαχη φωτογραφία ως προϊόν μοντάζ. Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (21/09 2011) σε κατ οίκον έρευνα, στο Μεγάλο Πεύκο, κατέσχεσε σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών στην κατοχή ατόμου για το οποίο προέκυψε ότι  ήταν ο διαχειριστής του επίμαχου fake λογαριασμού στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.