ΜΟΔ Αθηνών: Διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας, λόγω έντασης μεταξύ των δικηγόρων υπεράσπισης και Πολιτικής Αγωγής

Ένταση στη δικαστική αίθουσα του ΜΟΔ Αθηνών, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη, με αφορμή την τοποθέτηση της μίας εκ των δύο δικηγόρων υπεράσπισης, σε ένσταση για το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής, διεξαγωγής της διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών

Η συνέχιση της ακροαματικής διαδικασία στο ΜΟΔ Αθηνών παρουσία του κατηγορούμενου, Πέτρου Φιλιππίδη, συνεχίστηκε σε εξέταση του αιτήματος της πολιτικής αγωγής, για κατάθεση των καταγγελλουσών, κεκλεισμένων των θυρών. Εκ των συνηγόρων του ηθοποιού, Κικής Μπακιρτζίδου αντιτάχθηκε στο αίτημα, αναφέροντας, «Εκτίθεστε κυρίες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο», προκαλώντας την αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής, με το δικηγόρο Αλεξανδρο Μίντζια, να ανταποκρίνεται «Δε σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» ενώ ακολούθησαν έντονοι διαξιφισμοί. Με απόφαση της Έδρας το επεισόδιο προκάλεσε τη διακοπή της δίκη λίγο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Ενώ και ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε επισημάνει νωρίτερα, «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».