ΜΟΔ Αθηνών: Αφίχθη η μεταγωγή του Πέτρου Φιλιππίδη συνοδεία αστυνομικών της ΔΙΜΕΔΑ

Συνοδεία των αστυνομικών της ΔΙΜΕΔΑ, με παρόντα το Διευθυντή Μέτρων Τάξης, μετήχθη στο ΜΟΔ Αθηνών, ο κατηγορούμενος ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, για να παραστεί αυτοπροσώπως στην ακροαματική διαδικασία μετά τη διακοπή που είχε λάβει με αίτημα της υπεράσπισης

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, συνεχίζεται η δίκη (28/3), με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος δικάζεται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμού. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον τρίτο όροφο των Δικαστηρίων, με αργό βηματισμό, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, στο οποίο η υπεράσπιση στην τελευταία δικάσιμο (18/03) είχε λάβει διακοπή για σήμερα.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η Πολιτική Αγωγή, υπέβαλε αίτημα να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών δυο από τρεις καταγγέλλουσες, η Α.Μ, η οποία έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της- «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασυρμού της», και η Α.Γ, η οποία έχει καταγγείλει την απόπειρα βιασμού της μέσα σε αυτοκίνητο, με το δικηγόρο της να υποστηρίζει ότι εξετάζονται σοβαρότατα αδικήματα. Η πλευρά της υπεράσπισης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δεν έχει αποφασίσει αν θα στηρίξει το αίτημα, διότι διεξαγωγή της δίκης, χωρίς δημοσιότητα, δεν θα επέτρεπε, όπως ανέφερε, στον εντολέα του να κάνει γνωστές τις θέσεις του επί των κατηγοριών. Πάντως, την οριστική απόφαση θα την λάβει το δικαστήριο εάν τεθεί το σχετικό αίτημα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία (28/03)- εκτός απροόπτου- αναμένεται η κατάθεση της πρώτης γυναίκας που είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό της, στο καμαρίνι του ηθοποιού στο θέατρο «Ήβη» τον Σεπτέμβριο του 2008, μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχαν για ρόλο στη παράσταση που ανέβαζε. Η ηθοποιός είχε επίσης καταθέσει ότι ο κατηγορούμενος συνάδελφος της, σε προγενέστερο χρόνο, τον Ιούνιο του 2008, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί προέβη για πρώτη φορά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Ο κατηγορούμενος, έχει αρνηθεί τα όσα του αποδίδει η καταγγέλλουσα και στην απολογία του στην Ανακρίτρια είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων, πως η εν λόγω συνάδελφός του είχε «εμμονική και αρρωστημένη συμπεριφορά» προς εκείνον, και έθεσε το ρητορικό ερώτημα, «Πώς είναι δυνατόν να θέλω να της προτείνω ρόλο σε έργο που έχει ήδη κλείσει ο θίασος και έχουν ξεκινήσει οι πρόβες;» υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε προσπάθησε να «απομονώσει» την καταγγέλλουσα στα παρασκήνια και ότι εκείνη αντίθετα βρίσκονταν αιφνιδιαστικά μπροστά του σε κοινωνικές εκδηλώσεις, δημιουργώντας του πρόβλημα στη σχέση του με τη σύζυγό του.