ΜΟ Εφετείο Κομοτηνής: Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο δράστης βιασμού και πυρπόλησης της Ζωής Δαλακλίδου

Ισόβια και 25 έτη κάθειρξη στο Χρήστο Παπάζογλου και σε δεύτερο βαθμό, για το βιασμό και την πυρπόληση της 32άχρονης Ζωής Δαλακλίδου, τα Χριστούγεννα του 2012, στην Ξάνθη.

Χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο Χρήστος Παπάζογλου κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για το βίαιο και φρικιαστικό έγκλημα που διέπραξε το 2012, καθως βίασε και έκαψε ζωντανή τη Ζωή Δαλακλίδου, ενώ επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση, έξω από το σπίτι της.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (09/04) ο πατέρας και τα αδέλφια της Ζωής παρέστησαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής. Η μητέρα της, δεν κατάφερε-ουτε και σε αυτή τη δίκη- να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία με το δολοφόνο της κόρης της .

«Ούτε ο Ομέρ Βρυώνης δεν συμπεριφέρθηκε στον Αθανάσιο Διάκο όπως συμπεριφέρθηκες εσύ στη Ζωή», ανέφερε στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο, για να δώσει έμφαση στα όσα βίωσε στα τελευταία λεπτά της ζωής της η Ζωή Δαλακλίδου.

«Είχα πιει ένα λίτρο τσίπουρο, δε θυμάμαι τι έγινε – Συγγνώμη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δράστης

Ο Χρήστος Παπάζογλου καθισμένος στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της δολοφονίας της 32άχρονης, είχε βγει να διασκεδάσει, και καταναλωσε μόνος του ένα λίτρο τσίπουρο. Στην επιστροφή συνάντησε τη Ζωή Δαλακλίδου, με λεκτική εκφορά την “παρενόχλησε” ενώ η 32άχρονη του ζήτησε να σταματήσει να την ακολουθεί και να την παρενοχλεί φραστικά. Υποστήριξε ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απόλογία του, ότι δε θυμάται τα όσα ακολούθησαν με το βιασμό και την πυρπόληση εν ζωή της νεαρής γραφίστριας.

Κατά την πρώτη δικάσιμο το Δεκέμβριο του 2012, ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει,  «Παίρνοντας βενζίνη από ένα μηχανάκι, την περιέλουσα με βενζίνη και της έβαλα φωτιά. Ήταν το τραγικό μου λάθος».

«Είχα πιει ένα λίτρο τσίπουρο, δε θυμάμαι τι έγινε – Συγγνώμη», απολογήθηκε ο δράστης

Συντετριμμένος από όσα ακούστηκαν για μια ακόμα φορά κατά την ακροαματική διαδικασία, ο πατέρας της Ζωής πλησίασε το εδώλιο του κατηγορουμενου, το δολοφόνος της κόρης του και παρακολουθούσε την ακροαματική διαδικασία με σκυμμένο το κεφάλι, ενω φέρεται αν του είπε: «Δεν αξίζεις όχι μόνο το βλέμμα μου αλλά ούτε και το σάλιο μου». Λίγο πριν την τελική ετυμηγορία ο κατ ομολογίαν δράστης, Χρήστος Παπάζογλου ψέλλισε τη “Συγγνώμη” που καμία ουσία ειχε για τους συγγενείς της 32άχρονης Ζωής που έχασε τη ζωή της με τόσο βίαιο τρόπο.

– Κατηγορούμενος: «Ζητάω συγγνώμη»
– Εισαγγελέας: «Δεν μπορεί μία συγγνώμη να αποζημιώσει την οικογένεια της Ζωής και να φέρει πίσω τη Ζωή»

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής, διατήρησε για τον κατηγορούμενο την αρχική ποινή των ισοβίων, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.