Μνημόσυνο στο Σελλί, για το Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ετήσιο μνημόσυνο στο Σελλί, για τον 20άχρονο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη από το Ρέθυμνο, ο οποίος εξαφανίστηκε από την εστία της Γαλακτοκομική Σχολή στην οποία φοιτούσε, στα Γιάννινα κι εντοπίστηκε νεκρός έχοντας ενεργήσει αυτοχειρία.

image

Στο πατρογονικό του, στο Σελλί Ρεθύμνου τελέστηκε (06/02) μνημόσυνο για τον 20άχρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Συγγενείς φίλοι και πολίτες που δε γνώριζαν την οικογένειά Γιακουμάκη, όπως ο Βαγγέλης έγινε μέλος της κάθε οικογένειας, βρέθηκαν το πρωί (06/02) για να συμπαρασταθούν στους δικούς του ανθρώπους. Τραγικές φιγούρες η γονείς του 20άχρονου Ανδρέας και Μαρία και τα δυο αδέλφια του.
Η οικογένειά το μόνο που ζητάει είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Ο 20άχρονος, από το Ρέθυμνο,  είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή του Κατσικά (06/02 2015) και άμεσα είχε εκδοθεί αναγγελία SilverAlert ενώ η εξαφάνισή του δηλώθηκε στην Αστυνομία.
Η σορός του νεαρού σπουδαστή από το Ρέθυμνο, εντοπίστηκε, (15/03-07.40)- σε προχωρημένη σήψη, και με εμφανείς αλλοιώσεις-, κοντά στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων, σε μικρή απόσταση από την περιοχή του Κατσικά όπου εδρεύει η Γαλακτοκομική Σχολή, στην οποία φοιτούσε ο 20άχρονος.
Ο ιατροδικαστής Ιωαννήνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ενήργησε αυτοψία απέδωσε το θάνατό του σε αυτοχειρία, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε μαχαίρι το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο 20άχρονος αυτόχειρας σπουδαστής.
Είχε προηγηθεί η ταυτοποίηση της παρουσίας του νεαρού φοιτητή σε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας πρατηρίου υγρών καυσίμων έξω από τη σχολή του, την ημέρα της εξαφάνισής του (06/02-14.00), στο βιντεοληπτικό υλικό,  αναγνώρισαν τον 20άχρονο οι γονείς του.
Από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, έκαναν λόγο για έναν νεαρό χαμηλών τόνων, με περιορισμένες επαφές, και εσωστρεφή. Οι χαμηλές βαθμολογίες που είχε λάβει (05/02) σε αξιολόγηση την προηγούμενη της εξαφάνισής του, εκτιμάται ότι ενδεχομένως να αποτέλεσε την αφορμή αλλά δεν ήταν η αιτία, σε μια ήδη ψυχολογική κατάσταση, στην οποία είχε περιέλθει ο νεαρός. Μέλη της οικογένειάς του, υποστήριζαν ότι η εξαφάνιση του 20άχρονου, οφείλεται σε ισχυρές «εκφοβιστικές επιθέσεις» από συγκεκριμένα άτομα της φοιτητικής κοινότητας. Ωστόσο οι Αξιωματικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, εξέταζαν ως ενδεχόμενο ο 20άχρονος φοιτητής, να εξαφανίστηκε με τη θέλησή του, σε μια προσπαθεια να ξεφύγει από έναν πιεστικό περίγυρο χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο, ο νεαρός να αποφάσισε να προβεί σε αυτοχειρία όπως με τον πιο τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες τους.