Η “κρύα” εκδίκηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ από τον Τόσκα|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Και μια πιθανότητα διατήρησης του χαρτοφυλακίου του στον επικείμενο ανασχηματισμό να είχε ο κ. Τοσκας ως υπουργός δημόσιας τάξης, μάλλον την χάνει κι αυτή εξαιτίας της οργής της
Φώφης.

image

Και όχι. Δεν έχουμε κάποιο ριμέικ κάποιας αλλοπρόσαλλης Σαλώμης της πολιτικής που ζητά κεφαλές επί πίνακι, αλλά για σεκάνς γεγονότων που τεκμηριώνουν και το αίτιο (την οργή) και το αιτιατό (αίτημα αποπομπής Τόσκα).
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει … νταρτς για μολότοφ. Κάθε δύο με τρεις ημέρες, νέοι και παλιοί αναρχικοί, εκπαιδεύονται στις ρίψεις ή “ξεμουδιάζουν” αντίστοιχα. Με την Αστυνομία ανήμπορη έως απαθή να λάβει μέτρα ή να βρει αντίμετρα στις επιθέσεις, φτάσαμε στο προ ωρών γεγονός του κινδύνου ενός βουλευτή.
Όμως δεν έχει η δυσαρέσκεια κατά Τόσκα πράσινη προέλευση. Έχει πλέον και βαθιές αποχρώσεις ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί … νταρτς κατ’ αναλογία έχει γίνει και το σπίτι Φλαμπουράρη.
Ο κ. Τόσκας έκανε ένα λάθος που θα το έκανε ο οποιοσδήποτε αποπειρώνταν να ερμηνεύσει με στενή πολιτικά ιδιοτέλεια, ιδεολογίες και θέσεις τις οποίες δεν κατανοεί και δεν έχει ζυμωθεί διαλεκτικά μαζί τις. Θέλησε να γίνει αρεστός στο πιο αριστερό και ένθερμο ακροατήριο (τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ) από αυτό που θα μπορούσε να τον ακούσει ώστε να το προσεγγίσει, πολλώ δε μάλλον ν’ αντιληφθεί την ιδεοληπτική στρουκτούρα και τον φορμαλισμό, με συνέπεια να σκάψει ο ίδιος τον λάκκο μέσα στον οποίο τώρα πέφτει.
Πριν από την κατάργηση της ΔΕΛΤΑ, τέτοιου είδους καταδρομικές ασκήσεις λαμπαδηφορίας είχαν εκλείψει. Με την απομάκρυνση Πανούση οι Σαλώμες της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ πήραν επί πίνακι την κεφαλήν του Ιωάννου. Οπότε τον Τοσκα δεν θα τον σκότιζε σήμερα κανένας. Όμως είπαμε, Θέλησε να γίνει αρεστός. Τότε, αυτό που καταλάβαινε είναι πως με τη διαγραφή από το αστυνομικό υπηρεσιακό αλφάβητο της ΔΕΛΤΑ θα εδραίωνε τη θέση του μέσα σε ένα πολιτικό συνοθύλευμα διαδραστικών θέσεων και αντιθέσεων. Σήμερα δεν ξέρουμε αν συνειδητοποιεί και κατανοεί, ότι το να προσπαθείς να καταλάβεις κάτι που δεν περιβάλλεται στον στενό ιδεολογικό πυρήνα, αλλά παρόλα αυτά λαμβάνεις αποφάσεις κομφορμιστικού τυχοδιωκτισμού, έρχεται το πλήρωμα για την καταβολή του αντίτιμου της μακιαβελικής άγνοιας


*bloko.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport