ΜΚΟ: “Τα παιδιά βρίσκονται σε κατάσταση έντονης ψυχολογικής πίεσης. Είναι δυνατόν να μη μπορούν να κοιμηθούν από τις φωνές κατοίκων;”

Ανακοίνωση με στοχοποίηση των κατοίκων των Καμένων Βούρλων εξέδωσε η ΜΚΟ που έχει αναλάβει τη μεταφορά, εγκατάσταση και διαβίωσή τους

Με το σπαραξικάρδιο τίτλο “Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί τα παιδιά να «αναπνεύσουν»!” η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία στοχοποιεί τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχή οι οποίοι στο σύνολό τους αντιδρούν ενώ  παραπέμπει σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, από την αιφνιδιαστική εγκατάσταση των λαθρομεταναστών σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων (23/09).

Αναφέρει η ανακοίνωση της ΜΚΟ: «Καθώς ξεκινάει το πέμπτο 24ωρο εγκλεισμού των 39 ασυνόδευτων ανηλίκων σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα όπου διαμένουν προσωρινά, η ΜΕΤΑδραση καλεί τους πολίτες, τις τοπικές αρχές και τους φορείς να συνεργαστούν για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Εχθές, Σάββατο, ο καιρός ήταν βροχερός και ήταν η πρώτη ημέρα που επικράτησε ησυχία. Η τροφοδοσία έγινε κανονικά και δεν εμποδίστηκε από τους κατοίκους όπως τις προηγούμενες ημέρες. Ευχόμαστε και τις επόμενες ημέρες να επικρατήσει η κοινή λογική.
Τα παιδιά βρίσκονται ακόμα σε μια κατάσταση έντονης ψυχολογικής πίεσης και δυσκολεύονται να κατανοήσουν για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η εχθρότητα και γιατί δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση. Είναι δυνατόν 39 παιδιά να αποτελούν απειλή για την τοπική κοινωνία; Να μην μπορούν να κοιμηθούν από τις φωνές κατοίκων που στέκονταν έξω από το ξενοδοχείο; Να «εργαλειοποιούνται» για να ασκηθεί πίεση προς την Πολιτεία για το οποιοδήποτε ζήτημα;
Καλούμε τους κατοίκους να αισθανθούν για μια στιγμή μόνο, αυτό που βιώνουν τα παιδιά και ευχόμαστε να μπει ένα τέλος στη λεκτική βία και τους εκφοβισμούς προς τα παιδιά, τα μέλη της ΜΕΤΑδρασης αλλά και τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Είναι άμεση ανάγκη τα παιδιά να ηρεμήσουν, να αισθανθούν ασφαλή και να εισέλθουν σε μια κανονικότητα, όπως κάθε άλλο παιδί της ηλικίας τους. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και αρχών και κυρίως των κατοίκων. Ας τα βοηθήσουμε όλοι μαζί να «αναπνεύσουν»! Η ομάδα της ΜΕΤΑδρασης βρισκόταν στο πλευρό τους πριν ακόμα μεταφερθούν στα Καμένα Βούρλα και θα συνεχίζει να τα στηρίζει έως ότου μεταβούν σε ένα μόνιμο, ασφαλές περιβάλλον. Ευχαριστούμε θερμά τους εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης».