Μητσοτάκης: “Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα βλέπουν πια μια περιπολία δίπλα τους”

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαρκόπουλο ο Πρωθυπουργός στην  παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΡΑΣΗ πριν διατεθεί το ένστολο προσωπικό στις Υπηρεσίες

«Η αστυνομία δεν αφηνόταν τον προηγούμενο καιρό να κάνει την δουλειά της. Ο λαός ζήτησε μεγαλύτερη ασφάλεια, οι γειτονίες θα αισθάνονται πλέον ασφαλείς», ανέφερε εμφατικά στο χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός, με τη διαπίστωση ότι όταν οι υπόλοιποι Έλληνες ζουν την εορταστική θαλπωρή, οι αστυνομικοί είναι πάντα παρόντες, όποτε και όπου τους χρειαστεί ο πολίτης, αφορμή δε, της σημερινής εκδήλωσης είναι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης 1.500 νέων Ειδικών Φρουρών.

Τους 1.500 νέους Ειδικούς Φρουρούς  οι οποίοι θα διατεθούν σε ενίσχυση της αστυνόμευσης συνάντησε (30/12) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ στο Μαρκόπουλο.

“Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα βλέπουν πια μια περιπολία δίπλα τους”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “γιατί, στο δρόμο πρέπει να βρίσκεται ο αστυνομικός, και όχι στα γραφεία, στο δρόμο απέναντι στη μικρή και μεγάλη καθημερινή ανομία”, επισήμανε εμφατικά, επαναφέροντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας. Συνοδευόμενος απο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου με τη φυσική ηγεσία του Σώματος ο Πρωθυπουργός τόνισε την κυβερνητική απόφαση για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ. στην ασφάλεια των πολιτών

Με αφορμή όμως το ότι η ομάδα «ΔΙ.ΑΣ» είναι το «πρόσωπο» της αστυνομίας στην κοινωνία, τόνισε ότι το «πρόσωπο» αυτό επιβάλλεται να είναι οικείο και ανθρώπινο, αυστηρό όταν πρέπει αλλά και δυναμικό μόνο όταν το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον και το δίκαιο του αδύναμου.
Οι 1.500 Ειδικοί Φρουροί αναλαμβάνουν αρχικά με συμβάσεις πενταετούς θητείας στην Ελληνική Αστυνομία που μετά τη συμπλήρωσή της, στην οποία, περιλαμβάνεται και ο χρόνος βασικής εκπαίδευσης, μπορούν να παραμείνουν μόνιμα στο Σώμα, ύστερα από αίτησή τους και εφόσον κριθούν ικανοί από τα αρμόδια συμβούλια.

Στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας και ο εκσυγχρονισμός των μέσων που διαθέτει, με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για πρόσληψη προσωπικού, την προμήθεια 450 περιπολικών, αλεξίσφαιρων γιλέκων, ασυρμάτων κ.ο.κ.