Αθήνα: Μπήκε στην εκκλησία ως καλεσμένος σε γάμο και αφαίρεσε κάμερα φωτογράφου (video)

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των φωτογράφων καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας μέσα σε Εκκλησία. Επιτήδειος εκμεταλλέυτηκε το μυστήριο και αφαίρεσε τον επαγγελματικό εξοπλισμό του φωτογραφικού συνεργείου.

Είχαν κληθεί να καλύψουν με φωτοφραφικό και βιντεοληπτικό υλικό σε γάμο στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτη, επί της οδού Πανεπιστημίου (27/12), οι οπερατερ Βαγγέλης Τόλης και Σταύρος Κωστάκος, όταν διαπίστωσαν ότι τους είχαν κλέψει τον επαγγελματικό εξοπλισμό ενώ κάλυπταν το μυστήριο.

Κάμερες από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που υπάρχει εγκατεστημένο στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτη, έχει καταγράψει σε βιντεοληπτικό υλικό καρέ καρέ το δράστη να αφαιρεί τον επαγγελματικό εξοπλισμό. Πρόκειται για κάμερα SONY (σειριακός αριθμός 3794807), μαζί με ένα φακό (δεν υπάρχουν πληροφορίες για το φακό).

Όπως αποτυπώνεται στο επίμαχο ντοκουμέντο ένας άνδρας μπαίνει με άνεση στον καθολικό ναό του Αγίου Διονυσίου στην Πανεπιστημίου και στέκεται δίπλα στον εξοπλισμό των φωτογράφων. Αφαιρεί την επαγγελματική κάμερα, την οποία τοποθετεί στην τσάντα πλάτης που έχει μαζί του, και απομακρύνεται “αμέριμνος”. Ωστόσο επιστέφει πριν βγει από την έξοδο του Ναού, ψάχνει την τράντα των φωτογράφων και αποχωρεί καθώς δεν μπορούσε να τη μεταφέρει χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Οι δυο οπερατερ προχώρησαν σε καταγγελία, ωστόσο όπως έχει προκύψει κατά την Αστυνομική έρευνα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για οργανωμένη σπέιρα με τα μέλη της, ενώ παριστάνουν τους καλεσμένους, βρίσκονται ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και αφαιρούν τον επαγγελματικό εξοπλισμό των επαγγελματιών φωτογράφων, ενώ καταγράφουν τις ευτυχισμένες στιγμές των ζευγαριών. Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και την επόμενη μέρα στην ίδια εκκλησία.

Όποιος αναγνωρίζει το δράστη, μπορεί να ενημερώσει τον Vagelis Tolis.