Μήνυση σε βάρος του ποινικολόγου και απο την πρώην σύζυγό του, για ενδοοικογενειακή βία

Σε βάρος του ποινικολόγου,  είχε υποβληθεί μήνυση ενώ βρισκόταν σε γάμο με την- πρώην σήμερα – σύζυγό του, για ενδοοικογενειακο επεισόδιο

Στο Αστυνομικό Τμήμα των Βριλησσίων, η -τοτε- πρώην  (σήμερα) σύζυγος του ποινικολόγουο οπιος εχει συλληφθεί και κρατείται για να απολογηθεί είχε υποβάλει σε βάρος του (16/10 2017) μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οπως παραθέτει τα γεγονότα η καταγγελλουσα, το μεσημέρι της 14ης Οκτωβρίου του 2017, το ενδοοικογενειακό επεισόδιο ειχε λάβει χωρα στο σπίτι της οικογένειας στα Βριλήσσια. Η μήνυση είχε υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών .

Σε βάρος του ποινικολόγου, ο οποίος παραμένει κατούμενος στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία του (17/06), ενώπιον της 18ης Τακτικής Ανακρίτριας, ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, κινήθηκε ήδη πειθαρχική διαδικασία ελέγχου και από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Ωστοσο τόσο ο 53χρονος δικηγόρος, όσο και η 37χρονη σύζυγός του υποστήριξαν ότι τα τραύματα της, προκλήθηκαν από πτώση στις σκάλες του σπιτιού της. Με το γιατρό ιδιωτικής κλινικής στην οποία μετέβη το ζευγάρι τα ξημερώματα της Κυριακής (16/06) να διαπιστωνει κακοποιητικη ασκηση βιας. Ο γιατρός υποστήριξε οτι ρώτησε την 37χρονη σύζυγο επίσης δικηγόρο, και φέρεται απάντησε θετικά, ωστοσ στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη. Η 37χρονη δικηγόρος μετα την μεταφορά των εμπλεκόμενων στο ΑΤ Ομονοίας, δέχθηκε να λάβει κωδικό panic button στο κινητό της, την ειδική εφαρμογή για θύματα ενδοοικογενειακής βίας, με την οποία ενημερώνουν άμεσα τις Αρχές όταν βρίσκονται σε κίνδυνο.

Με την άσκηση Ποινικής Δίωξης σε βάρος του ποινικολόγου,  η άδεια κατοχής και οπλοφορίας που φέρει ο ποινικολόγος αναβλήθηκαν και τα όπλα έχουν κατασχεθεί όπως προβλέπει η τροποποίηση της διάταξης του ΠΚ για την ενδοοικογενειακή βία.