Μήνυση κατά αστυνομικού από το δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη

Μήνυση για ψευδορκία κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης σε βάρος Έλληνα αστυνομικού αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Ο δημοσιογράφος κατηγορεί τον αστυνομικό Ευάγγελο Παπαθεοδώρου για ψευδή ισχυρισμό που έκανε ενόρκως ότι με την ιδιότητα του ως Έλληνας αστυνομικός τον συνέλαβε σε αμερικανικό έδαφος. Πρόκειται για την υπόθεση παρακολούθησης μελών της ελληνικής αποστολής της τους Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Κοτζιά, στη Νέα Υόρκη.

https://twitter.com/thanosdimadis/status/1182374866588184576

Ο δημοσιογράφος έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.

Τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 18 Σεπτεμβρίου 2016, και δήλωση «αποδοκιμασίας» του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ανέφερε οτι  οι δύο δημοσιογράφοι Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης, συνελήφθησαν από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD) για πλαστογραφία και ψευδή δήλωση ταυτότητας προς τις αμερικανικές αρχές, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι και επρόκειτο να βρεθούν αντιμέτωποι με την άσκηση δίωξης από τις αμερικανικές αρχές.

Ωστόσο, αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία έχει επικαλεστεί η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», αποκαλύπτουν ότι οι δυο δημοσιογράφοι ουδέποτε συνελήφθησαν για πλαστογραφία, ούτε δήλωσαν ψευδή ταυτότητα στις αμερικανικές Αρχές.

Αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα ότι οι δύο δημοσιογράφοι δεν ήταν μεταμφιεσμένοι όταν τους ζητήθηκε η εξακρίβωση των στοιχείων τους, ενώ ποτέ δεν αντιμετώπισαν τον κίνδυνο διώξεων από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές, ούτε την απειλή φυλάκισης ή απέλασής τους.