Μήνυση κατά του Αρτεμη Σώρρα υπέβαλε γιατρός της Χαλκίδας

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Αρτεμη Σώρρα για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του, στους αναπήρους, υπέβαλε γιατρός της Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αναζητείται για να συλληφθεί ο Άρτεμης Σώρρας, υστερα απο μήνυση που υπέβαλε γιατρός της Χαλκίδας με αφορμή τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τους ανάπηρους τους οποίους διατύπωσε σε συνέντευξή του.

«Κατέθεσα σήμερα στο ΑΤ Χαλκίδος μήνυση κατά του Σώρρα για τις ύβρεις του κατά των αναπήρων, η οποία διαβιβάστηκε στην ΑΔ Πατρών με την παραγγελία της αυτόφωρης σύλληψής του.
Εύγε στην Ε.Σ.Α.μεΑ. για την συμπαράστασή της κάτι που δεν έκανε η Ολυμπιακή Επιτροπή (δεν αναφέρομαι στην Παραολυμπιακή Επιτροπή), η οποία σε τηλεφώνημά μου μου είπε “το θέμα αυτό δεν μας αφορά” !!!…προκαλώντας την οργή μου.»- Δημ. Αντωνίου, ιατρός, Χαλκίδα, ανέφερε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό.

Τον περασμένο Οκτώβριο (26/10 2015) στη Ρόδο, υστερα απο μήνυση που υπέβαλε τοπικός δημοσιογράφος για δηλώσεις του, ο Αρτέμη Σώρρα, ειχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ειχε μεταχθεί στην Εισαγγελία.
Ειχε προηγηθεί η ανακοινωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ), με κοινοποιηση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών και στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πατρών, με την οποια ζητουσεαν αυτεπάγγελτη παρέμβαση για τις ύβρεις του Αρτεμη Σώρρα στους ανάπηρους, «ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές και να εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος».

Ολόκληρο το κειμενο- ανακοίνωση της Ε.Σ.Α.μεΑ:

«Από εχθές Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου αναπαράγονται από πλήθος μέσων ενημέρωσης προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις, κοινό υβρεολόγιο, που θίγει την τιμή και την υπόληψη των αθλητών και αθλητριών που παίρνουν μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες, και κατ’ επέκταση την τιμή και την υπόληψη όλων των ατόμων με αναπηρία, προσώπου που αυτοχαρακτηρίζεται “εθνικός σωτήρας”.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία δεν θα αναφερθεί στους χαρακτηρισμούς, που έρχονται από τη φαρέτρα των οπαδών του ναζισμού, ούτε στο όνομά του. Κυκλοφορούν και αναπαράγονται σε όλο το διαδίκτυο, αλλά δεν μπορούν να λερώσουν τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος. Οι ναζιστικές ιδέες περί “αρτιμέλειας”, “Αρίας φυλής” κλπ. ηττήθηκαν εδώ και δεκαετίας και οποιαδήποτε προσπάθεια επαναφοράς τους θα βρίσκει άμεση αντίσταση.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλεί την άμεση αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές και να εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος.
Τα άτομα με αναπηρία είναι ισότιμοι πολίτες που παλεύουν για αξιοπρέπεια, ενάντια σε διακρίσεις, φιλανθρωπίες και γραφικότητες.
Τιμούμε τον πολίτη από την Χαλκίδα που κατέθεσε μήνυση σε βάρος του και κάθε πολίτη που αντιστέκεται. Είναι προφανές ότι θα παραστούμε ως πολιτική αγωγή. Όμως θα έπρεπε ήδη η Εισαγγελία να έχει παρέμβει με αυτεπάγγελτη δίωξη του υβριστή των Ελληνίδων και Ελλήνων με αναπηρία και των οικογενειών τους, τον υβριστή των αθλητριών και αθλητών με αναπηρία που τιμούν τη χώρα και τον χώρο στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Αναμένουμε άμεσα την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα θεωρηθεί ως απουσία προστασίας των ατόμων με αναπηρία.
Η παρούσα ανακοίνωση κοινοποιείται στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών και στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πατρών».