Λέσβος, Μόρια: Με διασπορά ανυπόστατης “φήμης” προκάλεσαν επεισόδια στο Κέντρο Κράτησης

Η “διασπορά” ψευδους φημης, για νεκρούς λαθρομετανάστες, σε φορτηγό αυτοκινήτο σε πλοίο από τη Μυτιλήνη σε άλλο λιμάνι της χώρας, ηταν “αφορμή” για τους εγκλειστους λαθρομετανάστες της Μόριας να προκαλέσουν επεισόδια.
 

Η “φημη” οτι πεντε Πακιστανοί και δυο Αφγανοι λαθρεπιβατες σε φορτηγό το οποίο επιβιβάστηκε σε πλοιο της γραμμης με προορισμο λιμάνι της ηπειρωτικής Ελλάδας ειναι.. νεκροί διαδόθηκε ταχύτατα στο camp (09/23.30) της Μόριας. Βορειοαφρικανοί και Πακιστανοί στασιασαν άρχισαν να πετούν πέτρες και  φωνάζοντας συνθήματα προκαλεσαν βανδαλισμους ενω έσπασαν και δυο αυτοκίνητα εργαζομένων στο Κέντρο Κράτησης.

Μεταφραστές αλληλεγγυοι και ΜΚΟ επιχείρησαν να κατευνασουν τα πνεύματα οργής, με τους «αορατους υποκινητές» μέσω τηλεφωνημάτων να καθοδηγούν τους λαθρομετανάστες  να κινηθούν προς την χωρα της Μυτιλήνης.

Οι περίπου 200λαθρομεταναστες τρεχοντας καλυψαν απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από το κεντρο κρστησης μέχρι το πάρκο της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της χώρας (10/09-02.00). Εκεί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένας από όσους τους καλούσαν να κατέβουν σε εξέγερση καισχεδόν μια ώρα αργότερα, επέστρεψαν πάλι στο Κέντρο Κράτησης.