“Μην πέφτετε στην παγίδα του “διαίρει και βασίλευε” κοινός είναι ο αντίπαλος, κοινός και ο αγώνας”

Με αφορμή την αντιπαράθεση και τις δημόσιες αντιδικίες συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ για τα Πρωτοβάθμια Σωματεία τους.

“Να φτιάξουμε σωματείο Ανακριτικών λέει ο ένας, να φτιάξουμε σωματείο μη Ανακριτικών λέει ο άλλος, είδες έφτιαξαν σωματείο οι απόφοιτοι της ΤΕΜΑ λέει ο τρίτος.

Συνάδελφοι κανείς δεν μπορεί δημιουργήσει συνδικαλιστικό σωματείο, ο νόμος είναι ξεκάθαρος «Μία πρωτοβάθμια ένωση αξιωματικών σε κάθε περιφέρεια (Ο.Τ.Α.) και μία πρωτοβάθμια ένωση αστυνομικών υπαλλήλων μέχρι και το βαθμό του ανθυπαστυνόμου σε κάθε μία από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αθηνών, Πειραιώς, Βορειοανατολικής Αττικής, Νοτιοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση Νομού. Μέλη των οργανώσεων αυτών μπορούν να είναι μόνο οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες που εδρεύουν μέσα στα γεωγραφικά όρια της πιο πάνω περιφέρειας ή των πιο πάνω Διευθύνσεων Αστυνομίας ή Αστυνομικών Διευθύνσεων, αντιστοίχως.                       Οι αξιωματικοί δύνανται, αντί της ένωσης αξιωματικών, να γίνονται μέλη της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων. Οι ανθυπαστυνόμοι δύνανται αντί της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων να γίνονται μέλη της ένωσης αξιωματικών.»

Ότι δημιουργείτε από εδώ και εμπρός είναι πολιτιστικός σύλλογος και δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των αστυνομικών.

Μην πέφτετε στην παγίδα του “διαίρει και βασίλευε” κοινός είναι ο αντίπαλος, κοινός και ο αγώνας”, σχολιάζει ο Δημήτρης Καραγιαννόπουλος