Μικρό Δέρειο: “Ο ζήλος, το φιλότιμο για το καθήκον για την φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας συνεχίζεται”

Με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του Συνοριοφύλακα στο Μικρό Δέρειο του Έβρου, τις ευχαριστίες προς το νοσηλευτικοϊατρικό προσωπικό απευθύνουν οι συνάδελφοί του

«Εκπρόσωποι της Ένωσης Συνοριακων Φυλακων Ν.Έβρου είναι σε συνεχή επικοινωνία προς συμπαράσταση του τραυματισμένου Συναδέλφου μας.
Το ατύχημα συνέβη χτες (26/02) πρωινές ώρες σε αγροτική περιοχή του Μικρού Δερειου… Ήδη έχει γίνει χειρουργική επέμβαση στο πόδι του Συναδέλφου στο νοσοκομείο του Διδυμότειχου (τις θερμές μας ευχαριστίες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για την άμεση ανταπόκριση τους) και είναι επιτυχημένη. Ο ζήλος, το φιλότιμο για το καθήκον για την φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας συνεχίζεται..
Η Ένωση Συνοριακων Φυλακων Ν.Έβρου από την πρώτη στιγμή δείχνει την συμπαράσταση στον Συνάδελφο μας και του εύχεται ολόψυχα περαστικά και γρήγορα να είναι δίπλα μας.. ΥΓ Συνάδελφοι μου το πιο σημαντικό είναι η υγεία μας, να γυρίζουμε σπίτι γιατί όλοι μας έχουμε κάποιους να μας περιμένουν», καταλήγει ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς,  πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Έβρου.

Ο Συνοριοφύλακας τραυματίσθηκε σοβαρά και έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι ενώ συμμετείχε πρωινές ώρες (25/02) , σε επιχείρηση στην αγροτική περιοχή του Μικρού Δέρειου Σουφλίου, σε καταδίωξη ομάδας λαθρομεταναστών. Πρόκειται για νέο Συνοριοφύλακα, ο οποίος προέρχεται από τους 400 νεοεισερχόμενους Συνοριακούς Φύλακες προσκληθέντες πριν από ένα χρόνο προς ενίσχυση της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων. Με τους συναδέρφους του, καταδίωκαν λαθρομετανάστες μέσα σε χωράφια, όταν έπεσε σε κενό και τραυματίστηκε σοβαρά. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου διαπιστώθηκε το κάταγμα στο μηρό, που είχε υποστεί. Ο Συνοριακός υποβλήθηκε σε χειρουργείο από τον Διευθυντή της Χειρουργικής Ορθοπεδικής Κλινικής Βασίλη Γαλάνη και αναρρώνει σε θάλαμο νοσηλείας, ενώ σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό θα παραμείνει αρκετό χρονικό διάστημα εκτός υπηρεσίας.