“Μηδενιστική Ταξιαρχία” στην επίθεση στο ΑΤ Πεντέλης

Ανάληψη εθύνης σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδιεών του αντιεξουσιαστικού χώρου για τη επίθεση με μολωτοφ στο ΑΤ Πεντέλης

Η«Μηδενιστική Ταξιαρχία» υπογράφει κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης (12/10-05.30) με ρίψεις μολώτοφ εξωτερικά του κτηρίου, στην οδό 25ης Μαρτίου. Από την επίθεση είχαν προκληθεί μικρές υλικές ζημιές σε υπηρεσιακό όχημα που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά της Αστυνομικής Υπηρεσίας.

«Η επίθεση αυτή δεν έγινε συμβολικά ή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά ως μια πράξη πολέμου ενάντια στο κράτος»

«..Ένας ακόμα λόγος που επιλέξαμε σαν στοχοθεσία το ΑΤ Πεντέλης είναι γιατί πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να εξαπλώσουμε τη σύγκρουση έξω από τα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας γενικά. Αυτή τη στιγμή, τα Εξάρχεια είναι το επίκεντρο της προσοχής και της “ασφάλειας”, και πιστεύουμε ότι συγκεντρώνοντας τις επιθέσεις και τις συγκρούσεις σε ένα μόνο μέρος της πόλης μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει παρά θετικές… Δεν μας αρκεί να περιοριστούμε στον μικρόκοσμο των Εξαρχείων. Είναι πολύ εύκολη και αποτελεσματική, η επιτήρηση για το κράτος, με το να συγκεντρώνει τα ταραχοποιά και ανεπιθύμητα στοιχεία της κοινωνίας, σε μια περιοχή της μητρόπολης..»

Στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης, αναφέρουν, «..η επίθεση αυτή δεν έγινε συμβολικά ή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά ως μια πράξη πολέμου ενάντια στο κράτος (..) Βρισκόμαστε σε συνεχή πόλεμο με το κράτος, γι’αυτό επιτιθόμαστε και θα επιτιθόμαστε με κάθε ευκαιρία», αναφέρουν στο κείμενό τους οι αντιεξουσιαστές, προσθέτοντας ότι δεν περιμένουν κανένα κάλεσμα από τον αναρχικό χώρο για να αναλάβουν δράση..»