“Μια ζαχαρένια συνταγή”, το παιδικό βιβλιο με συγγραφέα Αστυνομικό. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Back2School για τους πρόσφυγες

«Τα παιδιά έχουν όνειρα “πασπαλισμένα” με ζάχαρη άχνη όπως.. οι μαγικοί κουραμπιέδες». Η Αστυνομικός Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, μέσα από «Μια ζαχαρένια συνταγή», αναδεικνύει μέσα από τα μάτια των παιδιών τον κόσμο που διεκδικούν, όπου η πρόσβαση στην εκπαίδευση δεν είναι προνόμιο, αλλά δικαίωμα.
wpid-exofylo_teliko_diorthomeno_new_1.jpg  Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, είναι Αστυνομικός, και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Στον ελέυθερό της χρόνο, αναλαμβάνει να βοηθάει τους ήρωες των ιστοριών της να φέρουν εις πέρας πότε τις ζαχαρένιες και πότε τις αλμυρές αποστολές τους. Αυτό το κάνει από μικρή. «Μια ζαχαρένια συνταγή» είναι η τελευταία της συγγραφική δουλειά.

Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, είναι ένας ζαχαροπλάστης, διαφορετικός από όσους ξέρουμε. Ζει στα .. σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους, γι’ αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για κείνους. Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα προλάβει όμως;

Μέσα από 32σελίδες η ιστορία, για παιδιά και λίγο μεγαλύτερα ..παιδια, αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης, και αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση δώρου για παιδιά κάθε ηλικίας.

«Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, μου είπε ότι θέλει να σας πω μια ιστορία για εκείνον.  Γεννήθηκε λοιπόν, ένα βράδυ από εκείνα που κλείνεις τα μάτια και ονειρεύεσαι έναν κόσμο γεμάτο ευτυχία, πλημμυρισμένο από αγάπη. Έναν κόσμο που ονειρευόταν κάθε βράδυ στα παιδικά του όνειρα και εκείνος. Και μου ζήτησε να αναλάβουμε μαζί τη ζαχαρένια αποστολή που θα άλλαζε τον κόσμο… Και ξεκινήσαμε μαζί το ταξίδι μας…

Όταν φτάσαμε στο τέλος και μπήκε η τελευταία τελεία μου ψιθύρισε ότι στον κόσμο υπάρχουν παιδιά που δεν πάνε σχολείο και δε θα αποκτήσουν ποτέ φίλους από τα σχολικά τους χρόνια.
Είναι εκείνα τα παιδιά που δίπλα στο όνομα τους μπήκε η λέξη ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ. Τα παιδιά που εκτοπίστηκαν βίαια από τις πατρίδες τους, τα παιδιά που ζουν πια σε προσφυγικούς καταυλισμούς…
Και μου είπε ότι θέλει να πάει να τα συναντήσει»,αναφέρει η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, για την αφορμή που την οδήγησε στη συγγραφή του βιβλίου.

Το παιδικό βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου με τίτλο «Μια ζαχαρένια συνταγή» σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου,  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του, θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο. Το βιβλίο τελέι υπό την αιγίδα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, και με την υποστήριξη της ΕΡΤ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport