Αποκάλυψε την απάτη υφαρπαγής ακινήτων.. το Τaxis.

Το Taxis του υπουργείου Οικονομικών οδήγησε τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, στην εξάρθρωση κυκλώματος υφαρπαγής πολυτελών κατοικιών στην Αττική, με τα μέλη του κυκλώματος να έχουν εξαπατήσει υποψήφιους αγοραστές των ακινήτων, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη…

Περισσότερα από €700.000 προσδιορίζονται τα χρήματα που μοιράστηκαν τα μέλη του κυκλώματος παράνομων αγοραπωλησιών ακινήτων. Πέντε μέλη της σπείρας -δύο άνδρες και τρεις γυναίκες- έχουν συλληφθεί, ενώ αναζητούνται 64άχρονος τέως τραπεζικός στον οποίο αποδίδεται ρόλος «ηγετικός» ρόλος στο παράνομο κύκλωμα -σε τουλάχιστον μια παράνομη αγοραπωλησία- καθώς και  53άχρονος συνεργός του.

Όπως διαπίστωσαν κατά την 6μηνη έρευνα Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, 45άχρονη μέλος του κυκλώματος, εμφανιζόταν ως “μεσήτρια”, εντόπιζε από κοινού με τα υπόλοιπα μελη του κυκλώματος, πολυτελείς οικίες προς πώληση, οι οποίες ιδιοκτησιακά ανήκαν κυρίως σε απόδημους Έλληνες. Στη συνέχεια προσέγγιζε μεσίτες ή ιδιοκτήτες και τους έπειθε να αναλάβει τη μεσιτεία ή την εκπροσώπησή τους, με εξουσιοδοτήσεις στα στοιχεία της, έχοντας πρόσβαση σε ιδιωτικά και δημόσια έγραφα (αντίγραφα τίτλων ιδιοκτησίας, πληρεξούσια, τοπογραφικά, ταυτότητες).

Στη συνέχεια, η 45άχρονη, αναλάμβανε σε προγραμματισμένα ραντεβού να “δείξει” σε υποψήφιους αγοραστές τις πολυτελείς κατοικίες. Στην αγοραπωλησία ακινήτου στο Π.Ψυχικό, ο 64άχρονος τέως τραπεζικός ο οποίος αναζητείται, είχε εμφανσιτεί ως “ιδιοκτήτης” με πλαστες ταυτότητες στα στοιχεία των νόμιμων ιδοκτητών, σε τρεις τουλάχιστον υποψήφιους αγοραστές. Ενώ σε δύο άλλες περιπτώσεις αγοραπωλησίας ακινήτων στην περιοχή του Ψυχικού και στη Βούλα, εμφανίστηκε ως “ιδιοκτήτης” με πλαστές ταυτότητες στα στοιχεία των νόμιμων ιδιοκτητών συνεργός της 45άχρονης μέλος του κυκώματος, εχοντας αποσπάσε €80.000 ως προκαταβολή.

Η Αστυνομική έρευνα, αρχίζει τον Ιούλιο του 2014, όταν η ιδιοκτήτρια πολυτελούς κατοικίας στο Παλαιό Ψυχικό- με αγοραστική αξία στα €2εκτ – ύστερα από απουσία της για μεγάλο διάστημα, επέστρεψε στην Ελλάδα, και όταν επιχείρησε να μπει στο σπίτι της, διαπίστωσε ότι δεν είχε πρόσβαση αφού είχαν αλλάξει τις κλειδαριές. Η γυναίκα προχώρησε σε καταγγέλει στο Τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού. Οπως προέκυψε κατά την προανακριτική έρευνα, η μονοκατοικία έκτασης 219 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο 637 τετραγωνικών μέτρων είχε πουληθεί αντί 550.000 ευρώ, χωρίς η ιδιοκτήτρια να έχει ιδέα. Για το συγκεκριμένο ακίνητο ο 64αχρονος ο οποίος αναζητείται, είχε λάβει τρεις προκαταβολές από υποψήφιους αγοραστές, ύψους €86.000.

Όπως έχει καταθέσει η ιδιοκτήτρια της πολυτελούς κατοικίας, είχε έλθει σε επαφή με τη “μεσήτρια” για την πώληση του ακινήτου, όμως είχε ενημερωθεί ότι η σχετική διαδικασία δεν είχε προχωρήσει. Τα μέλη του κυκλώματος, με πλαστές ταυτότητες είχαν εμφανιστεί ως ιδιοκτήτες, έλαβαν αντίγραφα των σχεδίων της κατοικίας και στη συνέχεια, ανέθεσαν σε ανυποψίαστους λογιστές, τη ρύθμιση των φορολογικών εκκρεμοτήτων του ακινήτου, ζητώντας την αλλαγή των κλειδαρίθμων της σελίδας στο Taxis.

Την υποθεση, λόγω της σοβαρότητάς της, ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, όταν ένας από τους τρεις αγοραστες της βίλας στο Π.Ψυχικό, ο οποίος είχε προκαταβάλλει €8.600, κατάλαβε την απάτη. Τα μέλη του κυκλώματος του είχαν ζητήσει επιπλέον €8.000, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της αγοραπωλησίας. Όταν μπήκε στο Taxis του Υπουργείου Οικονομικών όμως, για να τακτοποιήσει την εισφορά του ΕΝΦΙΑ, διαπίστωσε ότι είχε πληρωθεί, και προέβη σε καταγγελία.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, σε προκαθορισμένο ραντεβού, συνέλαβαν τα πέντε μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητείται ο 64άχρονος ο οποίος είχε αναλάβει, ως “ιδιοκτήτης” την αγοραπωλησία της βίλας στο Π.Ψυχικό, και είχε λαβει τρεις προκαταβολές υποψήφιων αγοραστών για το συγκεκριμένο ακινητο, ύψους €86.000, καθώς και 53άχρονος συνεργός του κυκλώματος. Η έρευνα των Αστυνομικών, επεκτάθηκε σε δικηγόρους, και συμβολαιογράφους οι οποιοι εξετάζεται τυχόν εμπολοκή τους, στο κύκλωμα.

Σε βάρος όλων των προσδιορισμένων μελών του κυκλώματος, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της απάτης κατά συναυτουργία, της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.