Μία εβδομάδα αναζητήσεων χωρίς να εντοπισθεί ο Αρχιφύλακας, Αντώνης Δημοτάκης

Τον αναζητούν τα αδέλφια και  η οικογένειά του καθώς και η υπηρεσία του, για μια εβδομάδα με την παρουσία του να μην εντοπίζεται. Έδωσε το παρόν στην Υπηρεσία του, και δεν παρουσιαστηκε την επομένη στην προγραμματισμένη βάρδια του.

Την εξαφάνιση του 38άχρονου Αρχιφύλακα Αντώνη Δημοτάκη, είχε δηλώσει η οικογένειά του, και συνάδελφοί του, καθώς δεν είχε παρουσιαστεί στην υπηρεσία του (25/04) στην (Β αλλαγή) της Άμεσης Δράσης. Θα ήταν η δεύτερη ημέρα στη νέα του Υπηρεσία, ωστόσο δεν παρουσιάστηκε και η αναζήτησή του ξεκίνησε από τους συναδέλφους του.

Δημοτακης_alert
Ο Αρχιφυλακας με καταγωγη απο τα Χανιά, υπηρετούσε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στην ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης). Με δική του αίτηση μετακινήθηκε στην Άμεση Δράση. Ήσυχος και κοινωνικός με τους συναδέλφους του, στους οικείους του δε συζητούσε τα “διμοιριακά”, λένε όσοι τον γνώριζαν. Διέμενε μόνος του στο διαμέρισμα πολυκατοικίας κοντά στην Έδρα της ΔΥΑΤ στην Καισαριανή, και δεν είχε κάποια σχέση στη ζωή του αυτή την περίοδο, σημειώνουν συνάδελφοί του.

Πριν σχεδόν δύο μήνες είχε ενα επεισόδιο διαπληκτισμού με τον έτερο Αστυνομικό να μετακινείται σε περιφερειακή Υπηρεσία. Η κατάσταση αυτή τον επηρέασε και όπως συνάδελφοι του ανέφεραν, είχε απευθυνθεί μόνος του στην ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. και ζήτησε βοήθεια. Για ένα διάστημα του είχε αφαιρεθεί το όπλο και εκτελούσε υπηρεσία γραφείου. Σε επανεξέταση που ακολούθησε, του αποδόθηκε ο οπλισμός και στη συνέχεια ήρθε η μετάθεση του στην Άμεση Δράση.

“Ήταν αρκετά κλειστός και δεν ανοιγόταν για τα προσωπικά του” σημειώνουν συνάδελφοί του από τις διμοιρίες, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν στην αναγγελία εξαφάνισης του Αρχιφύλακα Αντώνη Δημοτάκη.

Δημοτακης_alert

Ο αδελφός του, 38άχρονου Αρχιφυλακα, Γιώργος Δημοτάκης,  που τον είχε επισκεφθεί στο σπίτι του στην Καισαριανή, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που το  είχε συναντήσει. Την επόμενη μέρα, ενω έπρεπε να παρουσιαστεί στην υπηρεσία του στην Άμεση Δράση, δεν εμφανίστηκε. Στο σπίτι του βρέθηκαν το κινητό του, τα κλειδιά του,  ταυτότητα και πορτοφόλι. Μόνο το υπηρεσιακό του όπλο δε βαρέθηκε κατα την έρευνα του χώρου, το οποίο εκτιμάται οτι εχει μαζί του. Η εξώπορτα ενώ συνήθιζε να την κλειδώνει, βρέθηκε κλειστή και ξεκλείδωτη καθώς και τα φώτα του διαμερίσματος.

Δημοτακης_alert

Έκκληση των αδελφιών του Κατερίνας Γιωργου και Γιαννη Δημοτάκη σε όποιον γνωρίζει σχετικά με την εξαφάνιση του 38άχρονου αδελφού τους, Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ, να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

Οι έρευνες με ελικόπτερο, ομάδων της ΕΜΑΚ και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων στην περιοχή του Υμηττού όπου συνήθιζε να αθλείται, δεν είχαν αποτέλεσμα. Ενω εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών οικιών που οικειοθελώς παρέδωσαν οι ιδιοκτήτες, χωρίς αξιοποιήσιμα ευρήματα. Τις επόμενες ημέρες συνάδελφοι του Αστυνομικού οργανώνουν μια ακόμα περιπατητική αναζήτηση στον Υμηττό, σε αναζήτηση του 38άχρονου καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν που μπορεί να έχει καταφύγει τόσες ημέρες και να μην μπορεί να εντοπιστεί πάρα τις εκτεταμένες αναζητήσεις.