Χωρίς ώρα και με επεξεργασία οι εικόνες από το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ

Με επεξεργασία της εικόνας (μοντάζ) για το χρόνο λήψης των πλάνων από το συλλαλητήριο της Αθήνας δόθηκε στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό όπως καταγράφηκε από το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Στη  επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ (04/02-16.10) ααναφέρεται σε περιπου 140.000 διαδηλωτές, ως συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στο Σύνταγμα. Σχεδόν ώρες αργότερα έδωσε στη δημοσιότητα και βιντεοληπτικό υλικό από το ελικόπτερο της Αστυνομίας όπως καταγράφηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη το Συλλαλητήριο της Αθήνας.

Παρακολουθώντας το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ διακρίνονται κενά στη Βασ.Σοφίας, τη Βασ.Αμαλίας και τη Σταδίου.

Ωστόσο με μια πιο σχολαστική παρατήρηση, στο βιντεοληπτικό υλικό, εντοπίζεται επεξεργασία της εικόνας καθως δεν διακρίνεται η ώρα της καταγραφής του βιντεοληπτικού υλικού ωστε να προκύπτει ο χρόνος της βιντεοσκόπησης κατά την εξέλιξη του Συλλαλητηρίου στην περιοχή του Συντάγματος .

ΕΛ.ΑΣ_βιντεο_Συλλαλητηριο

Οπως προκύπτει κατα την παρατήρηση της εικόνας στην πάνω αριστερή πλευρά διακρίνεται ότι το βιντεοληπτικό υλικό εχει υποστεί επεξεργασία (mosaic effect) ώστε να μην προκύπτει ο χρόνος βιντεοσκόπησης

Ãåíéêç åéêüíá áðü ôï óõëëáëçôÞñéï óôçí ðëáôåßá ÓõíôÜãìáôïò ãéá ôçí Ìáêåäïíßá, ÊõñéáêÞ 4/2/2018. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Παράλληλα ξένα πρακτορεία και απευθειας εικόνα του Βεργίνα Tv, καθώς και freelancers φωτορεπόρτερ αποτύπωναν σε δεκάδες φωτογραφίες απο τον κόσμο στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ενω βρισκόταν σε εξέλιξη το Συλλαλητήριο.

FB_IMG_1517800486604

Στη συνέχεια ακολούθησε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για τη συμμετοχή στο παλλαϊκό Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό