Μέτρα για τη Μέρκελ- Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύει για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση.. για την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Σε επιτήρηση έχουν τεθεί στόχοι Γερμανικού ενδιαφέροντος και η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα,  ενόψει της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, από το βράδυ της Τετάρτης (9/01) σε αποτροπή ενεργειών από “ομάδες” του “χώρου”.

Με σχετική ανακοίνωση αργά το βράδυ (9/01) κάθε.. δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης (10/01) έως και τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής (11/01), με σχετική απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας απαγορεύονται.
Όπως αναγράφεται στην Αστυνομική ανακοίνωση, η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ,

-Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 13:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Δημ. Βασιλείου – Πλατεία Αγίας Σοφίας – συνέχεια Γρηγ. Ξενοπούλου – δεξιά Λ. Μεσογείων – αριστερά Π. Κανελλοπούλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – δεξιά Ηλιουπόλεως – συνέχεια Καρέα – αριστερά Τιμολέοντος – συνέχεια Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – δεξιά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

-Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019:

Στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Κ. Καραμανλή (από συμβολή με οδό Ακτής) – συνέχεια Αθηνάς – αριστερά Λ. Βάρης/ Βάρκιζας – δεξιά Ελευθερίας – συνέχεια Φλέμινγκ – δεξιά Βάρναλη – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Κρόνου – δεξιά Ηλίου – συνέχεια Ακτής (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κ. Καραμανλή), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και κατά μήκος της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού σε βάθος ακτίνας -100- μέτρων ένθεν και ένθεν των τμημάτων των εν λόγω οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

-Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 24:00 ώρα της ιδίας, στην περιοχή του Δήμου Πειραιώς που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Νεωρίων (από συμβολή με Ακτή Μουτσοπούλου) – δεξιά Τζαβέλλα – δεξιά Λ. Αλ. Παπαναστασίου – συνέχεια Λ. Β. Παύλου – συνέχεια Ακτή Κουντουριώτου – συνέχεια Ακτή Μουτσοπούλου (μέχρι τη συμβολή με οδό Νεωρίων), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Από 06:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα της ιδίας:

-Στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη (από συμβολή με Λ. Κηφισίας) – δεξιά Πιτταρά – δεξιά Αμαρυσίας Αρτέμιδος – συνέχεια Παραδείσου – δεξιά Αιγιαλείας – δεξιά Κατίνας Παξινού – συνέχεια Καλομοίρη – δεξιά Ριζαρείου (μεχρί τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

-Στην περιοχή του Δήμου Χαλανδρίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Κηφισίας (από τη συμβολή με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) – δεξιά Παλαιολόγου – δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως – αριστερά Ιωάννου Αποστολόπουλου – δεξιά Τζαβέλλα – αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

Η απαγόρευση αφορά τις εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματιστεί από τη Λαϊκή Ενότητα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναρχικές συλλογικότητες- ΑΚ, και την Χρυσή Αυγή.

Σε αυξημένη ετοιμότητα περίπου 2.000 Αστυνομικοί, τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ και drones, σκοπευτές σε ταράτσες, και Κ9 περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στην Ελλάδα.

Με αυτοψία και αποστείρωση από ειδικά κλιμάκια των χωρών διέλευσης, ενόψει της επίσκεψης κατά την παραμονή της Άνγκελα Μέρκελ

Σε Αστυνομική επιτήρηση το ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου πρόκειται να διανυκτερεύσει η Γερμανίδα Καγκελάριος και η συνοδεία της, και το πανόραμα του Πειραιά.

Με θωρακισμένα οχήματα οι μετακινήσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για την επίσημη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, η άφιξη της έχει προγραμματιστεί το απόγευμα της Πέμπτης (10/01- 17:30) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η αυτοκινητοπομπή θα μεταβεί απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 09:45 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κκ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 14:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (11/01) η Ανγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στην γερμανική πρεσβευτική κατοικία.