Μετέφεραν νεκρό βρέφος στο Νοσοκομείο Παίδων- Η μητέρα και η γιαγιά του βρέφους συνελήφθησαν

Μελανιασμένο, άσφυγμο και παγωμένο, καρδιακό παλμό μετέφεραν σε ιδιώτη γιατρό, η μητέρα και η γιαγιά, βρέφους, το οποίο διαπιστώθηκε νεκρό όταν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο “Παίδων”

Το 15 μηνών κοριτσάκι, κατέληξε καθώς είχε υποστεί εγκαύματα, σύμφωνα με τη μητέρα και την γιαγιά του- από καυτό νερό ενώ το έκαναν μπάνιο. Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι δύο γυναίκες, πριν τρεις ημέρες είχαν κάνει μπάνιο, «με πιο ζεστό νερό από το συνηθισμένο». Όταν μετά από τρεις ημέρες κατέρρευσε, το μετέφεραν σε ιδιώτη παιδίατρο, προκειμένου να το εξετάσει. Λόγω της κατάστασης που είχε περιέλθει λόγω ανακοπής που υπέστη το 15μηνών κοριτσάκι, ζήτησε συνδρομή του ΕΚΑΒ και με ασθενοφόρο, διασώστες το μετέφεραν  στο νοσοκομείο «Παίδων», όπου και αναγγέλθηκε νεκρό. Οι γιατροί διέκριναν εγκαύματα στα πόδια του βρέφους και άμεσα ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου και έως ότου αποσαφηνιστούν τα γεγονότα που προκάλεσαν το βαρύτατο τραυματισμό του βρέφους, η μητέρα και η γιαγιά συνελήφθησαν και με εντολή Εισαγγελέα, παραμένουν υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα (24/01) οπότε και θα μεταγχθούν στην Εισαγγελία. Για τα ακριβή αίτια θανάτου του 15μηνων βρέφους έχει παραγγελθεί η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.