Μεταναστευτικό: Διμοιρίες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα νησιά για την κατασκευή των νέων ΚΥΤ

Στην τελική φάση το σχέδιο με τις απαλλοτριώσεις για τις εκτάσεις που πρόκειται να εγκατασταθούν οι νέες δομές γαι λαθρομετανάστες στα νησιά

Συνολικά 14 διμοιρίες -με 7διμοιρίες ΥΑΤ και 7ΥΜΕΤ από τη ΔΑΕΑ- έχουν λάβει φύλο πορείας για να μεταβόυν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής των νέων ΚΥΤ σε Χίο και Λέσβο. Αστυνομικές πηγές του ΝantiaReport.gr σημειώνουν ότι οι δυνάμεις προέρχονται από τη ΔΑΕΑ (Αθήνα), ενώ από Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη στη Λέσβο 2 ΥΑΤ και στη Σάμο 1ΥΜΕΤ και 1 ΥΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που έχουν αναλάβει τη διάχειρηση του μεταναστευτικού, στη Χίο πρόκειται να μεταβούν 7 διμοιρίες με επικεφαλής τον υποδιοικητή της ΔΑΕ ενώ άλλες 7 μεταβάινουν στη Λέσβο με επικεφαλής τον διοικητή της ΔΑΕ συνοδεύοντας τις δικοιρίες της ΥΑΤ.

Η ενέργεια αυτή αποδίδεται στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί και τις επικείμενες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες με την Κυβέρνηση να επιχειρεί να κάμψει τις όποιες αντιδράσεις, ώστε ο σχεδιασμός να προχωρήσει και το έργο να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την οριοθέτηση του χώρου που έχει απαλλοτριωθεί ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες άμεσα.