Μεταναστευτικό: Απόφαση για μερική απόσυρση Αστυνομικών Δυνάμενων της ΔΑΕ από Λέσβο και Χίο

Απόσυρση για τις δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο, αποφάσισε η Κυβέρνηση

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι: «τα ΜΑΤ αποσύρονται από τα νησιά, διότι ολοκληρώθηκε το έργο για το οποίο είχαν κληθεί, δηλαδή να προστατεύσουν την άφιξη των μηχανημάτων εκεί. Δεν κάνουμε πίσω, το έργο θα ολοκληρωθεί. Τα ΜΑΤ, δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν εκεί. Και αν χρειαστεί μετά, όταν θα αρχίσει να υλοποιείται το έργο, προστασία από την αστυνομία, οι δυνάμεις θα επανέλθουν» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Μήνυμα Πρωθυπουργού, «Δεν οπισθοχωρούμε, συνεχίζουμε ακάθεκτοι το έργο μας».

Η απόφαση ελήφθη με εντολή του Πρωθυπουργού μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, καθώς κρίθηκε έκρυθμη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν οι δυνάμεις της ΥΑΤ, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ενώ αποφασίστηκε το απόγευμα της Πέμτης (27/09-17.00) σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις κλειστές δομές και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Στ.Πέτσας: “Κάποιες Αστυνομικές δυνάμεις από τα νησιά, επιστρέφουν στην Αθήνα

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Alpha επιβεβαίωσε ότι «προχωρήσαμε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση στη Λέσβο και αύριο στην Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις – κάποιες από αυτές θα επιστρέψουν στη βάση τους, στην Αθήνα, και κάποιες θα παραμείνουν στα νησιά. Θα πρέπει να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις που έδειξαν αυτοσυγκράτηση. Είναι πρωτοφανείς εικόνες βίας αυτές που βλέπουμε», τόνισε.