ΕΑΞΙΑ: “Κάποιοι δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση, με ολέθριες συνέπειες για τους Αστυνομικούς”

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Αττικής

“Για άλλη μία φορά η Ελληνική Αστυνομία καλείται να αναλάβει ευθύνες που δεν τις αναλογούν και στο τέλος το λογαριασμό θα πληρώσουν οι Αστυνομικοί. Για το μεγάλο θέμα που απασχολεί χρόνια τη χώρα μας και τώρα κορυφώθηκε με μεγάλες και ανυπολόγιστες διαστάσεις και αφορά τη διαχείριση των χιλιάδων παράτυπων μεταναστών οι αρμόδιοι από όλες τις πλευρές σιωπούν, λαϊκίζουν ή επιδεικνύουν τη δύναμη τους εκατέρωθεν. Η περίπτωση της «Κερατέας» που βιώσαμε για μήνες στην Αττική δεν δίδαξε και σήμερα ξαναζούμε τη μεταλλαγμένη μορφή της στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Βλέποντας τα βιντεάκια που ανάρτησαν στο διαδίκτυο με τις άγριες και ανθρωποκτόνες επιθέσεις κατοίκων των νησιών εναντίον αστυνομικών που ξεκουράζονταν εντός του ξενοδοχείου που είχαν καταλύσει, μόνο αγανάκτηση μας δημιουργείται Πρέπει άμεσα να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.
Έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα και δεν πρέπει να συμψηφιστούν με το «κόστος» και τις «σκοπιμότητες».
Θα πρέπει η Αστυνομία να αποτιμήσει την οργάνωση της επιχείρησης και της δράσης – αντίδρασης που δημιουργήθηκε. Κάποιοι δεν εκτίμησαν ορθά την κατάσταση με ολέθριες συνέπειες για τους συναδέλφους μας που κλήθηκαν να εφαρμόσουν τα διατασσόμενα.
Σε κάθε περίπτωση οι νομικοί σύμβουλοι της Ένωσης μας είναι στη διάθεση αυτών των Αστυνομικών.
Ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική παραμερίζοντας εγωισμούς και αυταρχικές – φασίζουσες συμπεριφορές”.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο