Μεταμόρφωση: “Πολιτική ορθότητα”.. “Ρουβίκωνα” σε σούπερ μάρκετ για καταγγελία απόλυση

Με καταδρομική εισβολή στα κεντρικά γραφεία αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Μεταμόρφωση, μια μέρα μετά την εξαγγελία για μετάλλαξη της συλλογικότητας, σε πολιτικό φορέα.

Η καταγγελία για απόλυση εγκύου εργαζομένης- όπως υποστήριζουν- ηταν “αφορμη” για μέλη της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα να δράσουν σε καταδρομική παρέμβαση, στα κεντρικά γραφεία γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Μεταμόρφωση.

https://www.youtube.com/watch?v=nql9Gq1wXrY

Οι Ρουβικωνες  εισέβαλαν στο κτίριο της εταιρίας (17/05), ως “αυτορρύθμιστες της νομιμότητας”  και αναζήτησαν τους υπεύθυνους για εξηγήσεις. Βιντεοληπτικό υλικό απο την ενέργειά τους, ανήρτησαν σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Αφορμή στάθηκε η προ ολίγων ημερών δημοσιοποίηση καταγγελίας εργαζόμενης στην αλυσίδα λιανικού εμπορίου… Η καταγγελία αυτή αφορά τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας της εργαζομένης από την εταιρεία εξ’ αιτίας της εγκυμοσύνης της, όπου εντελώς κατάμουτρα της ανακοίνωσαν χωρίς καμιά άλλη αιτιολόγηση και χωρίς καμιά περιστροφή ότι χάνει τη δουλειά της και ότι μόλις γεννήσει, μπορεί να ξαναστείλει το βιογραφικό της, αν θέλει, και τότε “θα δούμε” αν έχει δουλειά.
Αυτές οι πρακτικές δεν είναι κάποιου είδους τερατογένεση της κρίσης. Είναι η ιστορική εξέλιξη των πρακτικών που συστηματικά θέτουν την εγκυμοσύνη σε ένα ιδιότυπο καθεστώς άτυπης ημιπαρανομίας, όσον αφορά την αγορά εργασίας τουλάχιστον».

Μόλις μια μέρα ο Ρουβικωνας, διατήρησε την πολιτική του “ορθότητα” όσο διήρκεσε η αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας, για την εκδήλωση ενημέρωσης το ερχόμενο Σάββατο (20/05) για την παρουσίαση της πολιτικής τους ταυτότητας.

«Θέλουμε να σπάσει επιτέλους η ‘κατάρα’ των αναρχικών ομάδων να περιορίζονται ποσοτικά σε μικρούς αριθμούς μελών και ποιοτικά σε απευθύνσεις προσανατολισμένες σε προκαθορισμένο εύρος θεματικών», αναφέρουν μεταξυ άλλων σε κείμενο που υπογραφουν.

Οπως διαφαίνεται απο τις πρακτικές που ακολουθεί η “συλλογικοτητα” και τον τροπο που εχει επιλέξει να τις κοινοποιήσει, παρουσιάζει έντονα επικοινωνιακό χαρακτηριστικά, με τη “μετάλλαξη” να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς να είναι ευδιάκριτη η στόχευσή τους. Η πρόσφατη .. νυχτερινή «περιπολία» στο Πεδίον του Άρεως με τους Ρουβίκωνες να αναζητούν παιδεραστές και ναρκέμπορους, ως “τάγμα εφόδου” σε ρόλο “αυτόκλητου προστάτη” της νομιμότητας, αφήνει πολλές ερμηνείες, ως προς το τι πραγματικά πρεσβεύει και τι είναι ο Ρουβικωνας.