Μεταμόρφωση: Ο “Κεφάλας” Μιχάλης Καπίρης, εκτελέστηκε στον πόλεμο της “νύχτας”

“Πληρωμένο” συμβόλαιο η φονική ενέδρα με θύμα τον “κεφάλας”, παλαίμαχο της πυγμαχίας, έξω από την καντίνα στη Μεταμόρφωση Αττικής, με τρεις βολίδες και δράστες αναβάτες δικύκλου μικρού κυβισμού

Γνωστός με το προσωνύμιο “κεφάλας”, ήταν το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας (15/05), έξω από την καντίνα “Γιάννης” στη Μεταμόρφωση. Οι δύο εκτελεστές, αναβάτες δικύκλου μικρού κυβισμού, με λευκό και μάυρο κράνος να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, διερχόμενοι, πυροβόλησαν τον 58χρονο μπροστά σε μια πιο παλιές καντίνες της Αττικής, επί της οδού Ιφιγενείας 3-5 στη συμβολή της με την Λ.Τατοϊου, στη Μεταμόρφωση. Οι βολίδες έπληξαν τον Μιχάλη Καπίρη στο στήθος, και στο λαιμό και σωριάστηκε νεκρός στο οδόστρωμα.

Ο 58χρονος Μιχάλης Καπίρης, πρώην πυγμάχος της ΑΕΚ, ήταν γνωστός στις περιοχές βορειοδυτικής της Αττικής, Νέα Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση, Ηρακλειο Αττικής και Νέα Ιωνία. Διατηρούσε φάκελο στα στοιχεία του η Δίωξη Εκβιαστών από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80, ως συνεργάτης και κουμπάρος του Θέμη Καλαποθαράκου (σσ δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2000). Πριν από πέντε χρόνια είχε ανοίξει νυχτερινό μαγαζί στο Νέο Ηράκλειο επί της οδού Πλαπούτα, το οποίο έκλεισε στη συνέχεια.

Ο Μιχάλης Καπίρης, είχε δημιουργήσει ομάδα, και προσέφερε υπηρεσίες προστασίας, ωστόσο δεν είχε δημιουργήσει αντιπαραθέσεις με τους επιχειρηματίες της βορειοδυτικής Αττικής.  Αξιωματικοί του ΥΔΕΖΙ, αποδίδουν τη δολοφονία, σε ένα ακόμα “πληρωμένο συμβόλαιο” και στις αλλαγές στους συσχετισμούς της νύχτας, με επίκεντρο τη Νέα Φιλαδέλφεια, τα τελευταία χρόνια. Εκτιμάται ότι η δολοφονία εντάσσεται σε δράσεις Αλβανικών ομάδων για επικυριαρχία στην περιοχή, ενώ εξετάζονται τα  κίνητρα της ενέδρας θανάτου, ώστε να προσδιορίσουν κύκλο υπόπτων που θα αποδώσει τους δράστες.

Προανάκριση διενεργεί η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής και η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.