Το μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» στον Ανθυπαστυνόμο Β.Μαρτζάκλη, που δολοφονήθηκε από Ρομά

«Αστυνομικός Σταυρός» απονέμει με ΠΔ η ΕΛ.ΑΣ στον Αστυνομικό Βασίλη Μαρτζάκλη που προσπαθώντας να σώσει φίλο του δέχθηκε φονικά πλήγματα από μαχαίρι σεσημασμένου Ρομά.

Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2017, απονεμήθηκε στο Ανθυπαστυνομο της ΕΛΑΣ, Βασίλη Μαρτζάκλη το μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός».

Όπως αναφέρεται στο Π.Δ., «ο ανθυπαστυνόμος Μαρτζάκλης Βασίλειος την 11-05-2014 και περί ώρα 23:15΄, στην Ανδραβίδα Ηλείας, ενώ επέστρεφε στην οικία του, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας και αντιλαμβανόμενος συμπλοκή μεταξύ ιδιοκτήτη παρακείμενης οικίας και οπλισμένου με μαχαίρι, επίδοξου διαρρήκτη, επενέβη άμεσα και με πράξη αυτοθυσίας, διέσωσε τον πολίτη, πλην όμως κατά τη διάρκεια αυτής (συμπλοκής) τραυματίστηκε θανάσιμα».

Ο 35άχρονος Ανθυπαστυνομος της ΕΛ.ΑΣ, Βασίλης Μαρτζάκλης, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. Υστερα απο αναχητησεις σε καταυλισμό της Ανδραβίδας Ηλείας, εντοπίσθηκε και συνελήφθη 30άχρονος Ρομα δράστης της δολοφονίας του Ανθυπαστυνόμου, και ομολόγησε την πράξη του. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για σεσημασμένο σε υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Κατά τον εγκλεισμό του στις Φυλακές ο Ρομα καθ ομολογιαν δολοφόνος του Ανθυπαστυνόμου, εντοπίσθηκε νεκρός στο κελί του.