“Μετακινήσεις αστυνομικών στην περιφέρεια- Εκκωφαντική σιωπή”

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, αναφορικά με ερώτημά τους για τις μετακινήσεις των Αστυνομικών την περίοδο των εορτών

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που απευθύνεται προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, με κοινοποίηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, και τον Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α. μεταξύ άλλων στα πολιτικά κόμματα και τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, «Δεν περιποιεί τιμή για την Ηγεσία να μην απαντά εγγράφως (έστω και αρνητικώς) στην μεγαλύτερη Ένωση – σε αριθμό μελών- αστυνομικών της Χώρας, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 10.000 αστυνομικούς, για ένα ζήτημα που απασχολεί τόσο αυτούς, όσο και τις οικογένειές τους και αφορά τη δυνατότητα έκτακτης μετακίνησης όσων υπηρετούν στην Αθήνα, για την περίοδο από 18/12/2020 έως 10/01/2021.

Πλέον  έχει καταστεί σαφές σε όλους μας ότι μας θεωρείτε ως εργαζόμενους  5ης κατηγορίας, ιδίως εμάς που η υπηρεσιακή μας μοίρα μας έλαχε να υπηρετούμε στην Αττική!!!

Συγχαίρουμε την πυγμή και την αποφασιστικότητα Ηγεσιών άλλων ένστολων κλάδων, οι οποίες αναγνώρισαν την προσφορά του προσωπικού τους, επιβραβεύοντάς τους τόσο ηθικά όσο και υλικά και που με τις «ευλογίες» τους θα διανύσουν την άδειά τους μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους.

  Στην αντίπερα εμείς ως Έλληνες αστυνομικοί:

 – ΔΕΝ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΣΦΑΛΗΣ

 – ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΑΝ (ΛΟΓΩ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ) ΑΔΕΙΕΣ

 – ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ ΟΡΘΙΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

 – ΔΕΝ ΛΑΒΑΜΕ (ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΟΥΔΕΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

 – ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΩΣ ΠΑΤΡΙΚΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΒΕΙΟΥΣ«

»Θεωρούμε πλέον ότι φέρετε ακέραια την ευθύνη για οποιοδήποτε ευτράπελο λάβει χώρα κατά τη διάρκεια ελέγχων μετακινήσεων, καθώς εδώ και καιρό αντιλαμβανόμαστε ότι ορισμένες κατηγορίες συμπολιτών μας έχουν προνομιακή αντιμετώπιση σε σχέση με άλλες, καίτοι ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις.

Κλείνοντας, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι απόρροια των αποφάσεων τόσο της Πολιτικής, όσο και της Φυσικής Ηγεσίας, η «ψυχολογία» των αστυνομικών της Αθήνας βρίσκεται στα «τάρταρα», αφού  αυτοί υπηρετούν στην πιο δύσκολη περιοχή της χώρας, με τις δυσμενέστερες συνθήκες διαβίωσης-επικινδυνότητας και στους οποίους επωμίζονται συνεχώς υποχρεώσεις & πάρεργα, αλλά σε καμία περίπτωση δικαιώματα».

      

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών