Ηλιούπολη: Σε υπηρεσία οι δύο Αστυνομικοί συλληφθέντες στη χαρτοπαικτική λέσχη, είχαν σταθμεύσει απ’ έξω το περιπολικό

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος δύο αστυνομικών και επτά θαμώνων και του ιδιοκτήτη καφενείου που λειτουργούσε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη

Διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση εφόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής,  (19/12) εντός καφενείου όπου λειτουργούσε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στην Ηλιούπολη. με συλλήψεις τους οχτώ θαμώνες μεταξύ των οποίων δύο Αστυνομικοί και ο ιδιοκτήτης, ύστερα από καταγγελία για λειτουργία επιχείρησης κατά παράβαση των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού. Όπως διαπιστώθηκε οι δύο Αστυνομικοί, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και είχαν σταθμεύσει το υπηρεσιακό όχημα που χρησιμοποιούσαν, πλησίον του καταστήματος.

Τα κατασχεμένα ευρήματα στο πατάρι του καφενείου και στην οικία του ιδιοκτήτη, προκαλούν πολλά ερωτήματα και διεύρυνση της έρευνας, καθώς μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν, 9.047 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων, 3 συσκευασίες με περίπου 3 κιλά πιθανόν πυρίτιδα, πιστόλι, περίστροφο και μαχαίρι, 19 γεμιστήρες πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων, 125 κροτίδες και 4 καπνογόνα, 2 στρογγυλά τραπέζια και άλλα είδη διεξαγωγής παιγνίων και χρηματικά ποσά. Ενώ κατασχέθηκε επίσης και ο φάκελος δικογραφίας σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες Πυροτεχνουργούς για την απώλεια υπηρεσιακού οχήματος πριν από μερικά χρόνια. Στην απολογία του ο ιδιοκτήτης του καφενείου φέρεται να υποστήριξε ότι ο Πυροτεχνουργός τού είχε ζητήσει να το πατάρι του καφενείου του χωρίς ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, να του αιτιολογήσει τη χρήση του.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας, συνελήφθη από Αστυνομικούς της Ασφάλειας οικείος του Πυροτεχνουργού του ΤΕΕΜ ο οποίος είχε συλληφθεί στη χαρτοπαικτική λέσχη, καθώς στην οικία του διατηρούσε ποσότητα πυρίτιδας περίπου 4 κιλών, και επιχείρησαν να την απορρίψουν (20/12) ώστε κατά τον έλεγχο να μην εντοπισθεί. Ο Αρχιφύλακας του ΤΕΕΜ ωστόσο, υποστήριξε ότι χρησιμοποιούσε νόμιμα την εκρηκτική ύλη στο κυνήγι.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ – κατά περίπτωση – επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης