Μετά το “πέσιμο” στα Εξάρχεια η ΕΛΑΣ “ξιφουλκεί”.. για την εικόνα και τις δηλώσεις..

Το φιάσκο με τους Λιμενικούς, η διπλή καταδρομική στο ΥΠΕΞ και σε περιπολικό στην Καλλιδρομίιου και η κατάσταση όπως έιχε διαμορφωθεί στην περιοχή των Εξαρχείων, προκάλεσε την πρωινη επιχείρηση της ΕΛΑΣ με εκκενώσεις κτηρίων και συλλήψεις λαθρομεταναστών και κατασχέσεις ναρκτωτικών.

Η ταυτόχρονη καταδρομική παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΞ και οργανωμένης ομάδας ατόμων του “χώρου” με βανδαλισμό περιπολικού μέσα στα Εξάρχεια, μετά και το φιάσκο με τους λιμενικούς στα Εξάρχεια στις αρχές της εβδομάδας, η Ελληνική Αστυνομία σχεδίασε και υλοποίησε επιχείρηση -«σόου» με εκκενώσεις δύο κτηρίων που τελούν υπό κατάληψη στην ευρύτερη περιοχή, και την αρμόδια Υπουργό να προβαίνει σε δηλώσεις ότι «δεν υπάρχει άβατο» στα Εξάρχεια. Περισσότεροι από 100λαρθομετανάστες ως διαβιούντες στα οικήματα, συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκα προσότητες ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες εχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών ωστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης.

Εξήντα κτίρια τελούσαν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχέιων

Με Δικαστική εντολή, ύστερα από προσφυγή του ιδιοκτήτη των δύο κτιρίων ο οποίος είχε καταγγείλει μήνες πριν την κατάληψη των οικημάτων, Αστυνομικοί από Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ συνεργάστηκαν και πραγματοποίησαν επιχείρηση στα Εξάρχεια. Υπό την επιτήρηση τηλεοπτικών καμερών, φωτορεπορτερς και κάλυψη σε απευθείας μετάδοση, η ΕΛΑΣ “ξιφούλκησε” αναδεικνύοντας το έργο και την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας, με την αρμόδια Υπουργό Ολγα Γεροβασίλη, να θυμάται το «δόγμα μηδενικής ανοχής».

Από τα δύο κτίρια  έγιναν περίπου 100 προσαγωγές λαθρομεταναστών

Οπως επισημαίνουν Αστυνομικοί, με χρόνια υπηρεσίας, “τέτοια Αστυνομία είχαμε να δούμε από το 2004(!), τελικά είμαστε πολλοι, και δε μας φαίνεται”.. Κύκλοι της ΕΛΑΣ σημειώνουν ωστόσο, ότι “η επιχείρηση εκκένωσης ολοκληρώθηκε με τους Αστύνομικούς να πράττουν τα προβλεπόμενα, και ειναι στην ευχαίρεια των ιδιοκτητών των οικημάτων πώς θα διασφαλίσουν το χώρο απο επανακατάληψη“.

«Η Ελληνική Αστυνομία δρα μεθοδικά και με οργανωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στη σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια, στο «ραδιόφωνο 247» και τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού. Ενώ συμπληρωσε ότι η Αστυνομία δρα μεθοδικά και οργανωμένα.

Νωρίτερα η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα έσπευσε να εκμεταλλευτεί τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια, επελεξε να “αγνοήσει” το φιάσκο του Λιμενικού στα Εξαρχεια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ με αναφορά στην πρωινή επιχείρηση σημειώνοντας ότι «υπάρχει συνεργασία της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας και η εντολή είναι μηδενική ανοχή».Οι αστυνομικοί αποχωρούν από την περιοχή και πλέον εναπόκειται στους ιδιοκτήτες των οικημάτων πως θα τα προστατέψουν. Θα προλάβουν να τα «ασφαλίσουν» ή μέσα σε 24 ώρες θα ξαναγίνει κατάληψη στα κτίρια που «φιλοξενούσαν» τουλάχιστον 100 πρόσφυγες άντρες, γυναίκες και παιδιά; Όλοι τους μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και για τους μισούς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης.