Μεσσήνη: Ρομά, σταμάτησε το φορτηγό στα ΜΑΤ, η σύζυγός του τον απομάκρυνε και .. τη χαστούκισε

Το δελτίο ειδήσεων του τοπικού σταθμού κατέγραψε και παρουσίασε το επεισόδια με τον ξυλοδαρμό της γυναίκας από το Ρομά σύζυγό της

Την ημέρα που οι ευπαθείς Ρομά με την αναπαραγωγή μια ψευδούς φήμης βγήκαν στους δρόμους της επικράτειας και επιδόθηκαν σε ακραία επεισόδια χωρίς ούτε μια σύλληψη, τοπικό δίκτυο της Μεσσήνης, καταγράφει την κινητοποίηση. Ωστόσο αυτό που ακολούθησε ήταν ενδεικτικό των συμπεριφορών που επικρατούν.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί σε φραγμό ώστε να περιορίσουν τους Ρομά του καταυλισμού, οι οποίοι ακολουθώντας τους ομόφυλούς τους έχουν αποκλείσει το οδικό δίκτυο. Εύσωμος μεσήλικας Ρομά οδηγός φορτηγού, ο οποίος έχει ακινητοποιήσει το όχημά του στο οδόστρωμα , έχει αποβιβαστεί και διακρίνεται να κινείται με ένταση προς τους Αστυνομικούς των ΜΑΤ . Σε έντονο ύφος τους απευθύνεται, όταν λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακολουθεί η σύζυγός του και όπως έχει καταγραφεί επιχειρεί να τον απομακρύνει από τους Αστυνομικούς, και ακολουθεί ένας σύντομος αλλά έντονος διάλογος μεταξύ τους . Ενώ ο Ρομά απομακρύνεται από την πλευρά του οδηγού, με τη διμοιρία να κινείται από την άλλη πλευρά του ακινητοποιημένου επί του οδοστρώματος φορτηγού, τον ακολουθεί η σύζυγός του και σε εκείνη τη στιγμή εμφανώς ενοχλημένος γυρίζει και τη χτυπάει με ένταση στο πρόσωπο . Η Ρομά τον απωθεί, ωστόσο στη συνέχεια επιβιβάζονται από κοινού στο όχημα- φορτηγό τους και .. αποχωρούν.

Η επίθεση του Ρομά στη σύζυγό του και ο ξυλοδαρμός σε βάρος της , με την αποτύπωση του βιντεοληπτικου υλικού να διακινείται στα κοινωνικά δίκτυα, συγκέντρωσε οργισμένα σχόλια χρηστών κατά της βίας και της βίας κατά των γυναικών. Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων στα σχόλιά τους,  σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και βίας κατά των γυναικών η διαδικασία σχηματισμού ποινικής δικογραφίας θα έπρεπε να είναι αυτεπάγγελτα η νομική συνέχεια .