Μενίδι: Τραυμάτισε με μαχαίρι Αστυνομικό κατα τη σύλληψή του

Σε κατάσταση έξαρσης, απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα του και στο σημείο μετεβησαν πληρώματα της Άμεσης Δράσης και διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ.

Τα πληρώματα της Άμεσης Δράσης της Δυτικής Αττικής έλαβαν κλήση (13/12-01.00) για άτομο που αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας και απειλεί να σκοτωσει με μαχαίρι τη μητέρα του, στο σπίτι τους, στο Μενίδι. Οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει καθώς ο 50χρονος άνδρας αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα καλούσε σε βοήθεια .

Στο σημείο μετεβησαν πληρώματα της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ και ως επικεφαλής σκηνής, ο Αστυνόμος Β΄της ειδικής δράσης Αχαρνών και  διαπραγματευτές οι οποίοι έπεισαν τον άνδρα να αφήσει τη μητέρα του να βγει από το διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην οδό Καραολή στις Αχαρνές. Ενώ το συμβάν ήταν σε εξέλιξη, ο 50χρονος υπό την απειλή μαχαιριου, άναψε γκαζάκι δίπλα στη φιάλη πετρογκάζ στην οποία είχε ανοίξει τη βαλβίδα ασφάλειας και απείλησε ότι θα ανατινάξει το διαμέρισμα.

Οι ομάδες ΔΙΑΣ προχώρησαν την εκκένωση της πολυκατοικίας από τους ενοίκους, ενώ κατά την είσοδο στο διαμέρισμα του Αστυνόμου Β της Ειδικής Δράσης Αχαρνών, για να συλλάβει το δράστη, δέχθηκε επίθεση με το μαχαίρι που κρατούσε με αποτέλεσμα να τον τραυματισει.

Οι αστυνομικοί που είχαν κληθεί στο συμβάν με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και τη παρουσία της ΕΚΑΜ προχώρησαν στη σύλληψη του 50χρονου ενώ με ασθενοφόρο ο Αστυνομικός της Ειδικής Δράσης Αχαρνών μεταφέρθηκε στο 401ΓΣΝοσοκομείο. Σύμφωνα με την εκτίμηση των γιατρών, η κατάσταση του Αστυνομικού είναι εκτός κινδύνου.