Μενίδι: Ο προϊστάμενος της ΔΙΑΣ είχε ξανά προσαγάγει τον ανήλικο Ρόμα

Σε σύλληψη του ανήλικου το καλοκαίρι του 2018 είχε προχωρήσει ο προϊστάμενος της ΔΙ.ΑΣ που εμπλέκεται το περιστατικό, με τον 11άχρονο Ρομα στο Ζεφύρι με ομόφυλούς του να προβαίνουν σε επεισόδια στο Αστυνομικό Τμήμα

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ο επικεφαλής της διάταξης της 6ης σειράς Ειδικών Φρουρών, ένας επίσης παλαιότερης σειράς με μετακίνηση από τα “Επίσημα” και δυο νέοι Ειδικοί Φρουροί- ορκίστηκαν πριν από μία εβδομάδα- της τελευταίας σειράς που εντάχθηκε στο Σώμαν στη ομάδα της ΔΙ.ΑΣ βρίσκοντας το μεσημέρι του Σαββάτου (25/01) στο καταυλισμό Ρομά στο Μενίδι. Σε αναζήτηση πληροφοριών, μπήκαν στον καταυλισμό και σταματούν τους δύο ανήλικους Ρομά που κινούνται προς το μερος τους, ως υποπτοι για διάρρηξη σε ΙΧ στη περιοχή.

Ο 11άχρονος Ρομά, το καλοκαίρι του 2018 φέρεται να είχε προσαχθεί από τον 30άχρονο Ειδικό Φρουρό όταν σταμάτησε όχημα στο οποίο επέβαινε ο 9άχρονος -τοτε-  Ρομά  και οδηγουσε ένας φίλος του -τότε- 11ετών, στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών όπου συγκεντρωθηκαν συγγενείς των δύο Ρομά

Ο παππούς του 11άχρονου -σήμερα- Ρομά είχε κατηγορήσει τότε τον αστυνομικό ότι είχε τραβήξει το αυτί του εγγονού του. Για την καταγγελία είχε διαταχθεί ΕΔΕ εναντίον του  ένστολου η οποία αρχειοθετήθηκε .

Όπως  απαθανατίστηκε στο βίντεο, χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις πραγματικές συνθήκες του περιστατικού, προηγείται έντονη στιχομυθία και ο προϊστάμενος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ διακρίνεται να χαστουκίζει τον 11χρονο Ρομά .

Και οι τέσσερις Ειδικοί Φρουροί τεθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε σε βάρος τους ΕΔΕ.